Nieuws Antwerpen Drukkerij Snoeck-Deckers weg uit Zwijndrecht

Drukkerij Snoeck-Deckers weg uit Zwijndrecht

Drukkerij Snoeck-Deckers weg uit Zwijndrecht

zwijndrechtDe drukkerij Deckers-Snoeck uit Zwijndrecht verhuist naar Oostakker. Het bedrijf gaat er mee deel uitmaken van de Graphius Group. Zaakvoerder Denis Geers bracht eerder al de drukkerijen Geers Offset, New Goff, Sint Joris, Drukkerij De Weer en De Duurzame Drukker bijeen. Deckers-Snoeck blijft binnen de Graphius Group autonoom opereren. Joris Deckers blijft de commerciële leiding over Deckers-Snoeck in handen houden.

Deckers-Snoeck is als drukkerij gegroeid uit de Wase drukkerij Deckers Druk. Bij de overname van de Gentse drukkerij Snoeck-Ducaju in 2007 trok zaakvoerder Joris Deckers de perspecctieven voor de onderneming breed open. Snoeck-Ducaju had immers een prachtige portefeuille aan kunstboeken waarmee de nieuwe entiteit Deckers-Snoeck een nieuwe start wilde nemen. De onderneming verhuisde in dit opzicht alle activiteiten uit Verrebroek en Gent naar een hypermodern complex in Zwijndrecht.

Joris Deckers kreeg evenwel meteen ook de internationale crisis over zich heen. De drukkerswereld zit al vele jaren in de pure ellende. In die mate dat een brutale consolidatiegolf doorheen de sector trekt. Verscheidene drukkershuizen dienden er het bijltje bij neer te leggen. Fusies, overnames en sluitingen zijn aan de orde van de dag.

Deckers-Snoeck heeft alles overleefd. Zelfs de brutale “overval” van de Business Software Alliance” (BSA) , de softwarepolitie die het bedrijf blijkens een uitspraak van het Hof van Beroep ten onrechte beschuldigde van het illegaal gebruik van software. Na al die jaren werd de BSA veroordeeld wegens “bedrieglijke praktijken.”

De wet op de continuïteit van de ondernemingen (WCO) heeft Deckers-Snoeck ondertussen nog enig respijt gegeven. In die mate dat het bedrijf voor 2012 een omzet kon neer zetten van 19 miljoen euro. De 70 overgebleven personeelsleden hebben vooral werk gemaakt van de prachtige kunstboeken die de drukkerij mocht maken in opdracht van oa. het Amerikaanse Gugggenheim, het Franse Louvre en het Centre Pompidou. Met die luxe-edities heeft Deckers-Snoekcs onverminderd zijn sterke reputatie waar gemaakt. De opdrachten voor gewoon commercieel drukwerk, reclamedrukwerk e.a. zijn anderzijds zwaar teruggevallen.

Onder de 70 personeelsleden van Deckers-Snoeck zullen bij de geplande verhuis noodgedwongen enkele ontslagen moeten vallen.

Na de totale integratie zal de Graphius Group een omzet realiseren van 52 miljoen euro. De nieuwe entiteit zal zo’n 250 mensen tewerk stellen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Wilrijk
Antwerpen

Costa Coffee focust op Antwerpen

Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is nu officieel beschikbaar op de Belgische markt. Antwerpen wordt - naast Brussel, Gent… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer