Nieuws Antwerpen Drukvat van Deprest via de Schelde naar de klant

Drukvat van Deprest via de Schelde naar de klant

Drukvat van Deprest via de Schelde naar de klant

Deprest drukvat vervoer per schip[1]De firma Deprest NV, gevestigd in Temse op de vroegere terreinen van de Boelwerf, heeft een drukvat gemaakt met afmetingen 8 bij 7 meter met een lengte van 14 meter. Door deze uitzonderlijke afmetingen was vervoer over de weg onmogelijk omdat de maximale hoogte van bruggen maar om en bij de 5 meter is. Daarom werd het vat via de nabijgelegen Schelde naar de eindklant vervoerd, een chemisch bedrijf in de Antwerpse haven. Het is de eerste keer dat deze vervoersmethode via de Schelde werd gekozen.

Het transport was redelijk spectaculair: het werd eerst onder politiebegeleiding naar de kade in Temse gevoerd, waarna het bij hoogtij en met behulp van een kraan op het schip gereden werd.

Drie andere drukvaten, die eveneens tot hetzelfde project behoren en een lengte hebben van iets meer dan 22 meter, zullen op hun beurt binnen enkele weken door de straten van Temse naar dezelfde eindbestemmeling in de Antwerpse haven worden gereden. ‘Deze drie zijn wel langer, maar ook smaller zodat vervoer over de weg, mits goeie maneuvers, nog mogelijk is’ zegt zaakvoerder Peter Depraetere.

Deprest NV bestaat 75 jaar en was aanvankelijk gevestigd in Kruibeke – Bazel. Nadat Peter Depraetere de zaak had overgenomen besliste hij drie jaar geleden om te verhuizen naar de terreinen van de oude Boelwerf in Temse om de capaciteit gevoelig uit te breiden. Het oude atelier in Bazel beschikte over 4 rolbruggen waarvan de zwaarste 10 ton aankon. ‘Als de nieuwe constructiehallen helemaal klaar zijn kunnen we beschikken over rolbruggen met 26 takels waarvan de zwaarste 64 ton aankan’ zegt Depraetere. Deprest NV is gespecialiseerd in de zwaardere metaalverwerkende nijverheid, voornamelijk in de bouw van drukvaten en opslagtanks en stelt ruim 30 mensen te werk.

Verdere info omtrent Deprest vindt u op www.deprest.be

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.