Nieuws Antwerpen Easyfairs kondigt tweede editie van boekenfestival aan

Easyfairs kondigt tweede editie van boekenfestival aan

Easyfairs kondigt tweede editie van boekenfestival aan

Easyfairs, eigenaar van Antwerp Expo, organiseerde voor het eerst LEES! Het boekenfestival op dezelfde locatie en in dezelfde periode als de begraven boekenbeurs. De organisatie reageert tevreden en gaat nu aan de slag met de feedback van standhouders, bezoekers en auteurs en de stad Antwerpen om volgend jaar een tweede editie te organiseren. “De traditie van een groot boekenfeest in Antwerpen, wordt voortgezet.”

Na zeven dagen boekenplezier, tal van interessante lezingen, signeersessies en een optreden van Brihang, sluit LEES! Het boekenfestival de deuren. Met iets meer dan 24.000 bezoekers is organisator Easyfairs tevreden voor een eerste editie die in amper 15 weken tijd op poten gezet werd en geconfronteerd werd met stijgende coronacijfers.

“Tot drie maanden geleden hadden wij deze bezoekers zelfs niet kunnen verwelkomen. Van LEES! was dan nog geen sprake. Dat wij op die tijd meer dan 24.000 mensen hebben kunnen overtuigen ons te bezoeken, is iets waar wij heel tevreden over zijn”, vertellen organisatoren Geert Briers en Nadine Francus. “Uiteraard mag het altijd meer zijn, maar dit is de start van een veel langer verhaal. Vandaag zijn de fundamenten gelegd van wat een jaarlijks LEES! Het boekenfestival moet worden in Antwerp Expo.”

LEES! telde drie hallen en 8.000 vierkante meter aan boeken. “Maar dit was een pocketeditie, een editie die ons enorm veel heeft geleerd. Wij kunnen de bezoeker nu al geruststellen: volgend jaar komt er een full edition met vier hallen, tal van activiteiten en nog meer beleving. Deze editie ontvingen we Brihang, wel volgend jaar willen we die piste van muzikale optredens met een link naar taal nog uitbreiden. Slam poetry en theater zijn mogelijkheden. Het zijn ideeën waar wij als organisator nu al mee bezig zijn.”

De tweede editie van LEES! Het boekenfestival zal plaatsvinden van 29 oktober 2022 tot 6 november 2022 in Antwerp Expo. Op 27 en 28 oktober organiseert LEES! twee dagen exclusief voor scholen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.