Nieuws Antwerpen Echt Antwaarps Teater gaat ervoor

Echt Antwaarps Teater gaat ervoor

Echt Antwaarps Teater gaat ervoor

echtDe cultuursector heeft het vandaag zeker niet onder de markt. Vooral niet als je voornamelijk van overheidssubsidies moet leven. Bij het Echt Antwaarps Teater hebben ze daar minder onder te lijden. Het volkse gezelschap aan de Antwerpse Arenbergstraat kan zelfs relatief mooie cijferresultaten voorleggen.

Uit de jaarrekening 2014/2015 die onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank blijkt dadt het Echt Antwaarps Teater in dat jaar een brutomarge bijeenwerkte van 707.101 euro. Daar werd een bedrijfswinst op verdiend van 132.401 euro. De winst bedroeg daardoor zelfs 185.668 euro.

Mooie cijfers, zij het dan niet dat er nog een over te dragen verlies meegesleurd wordt van 367.923 euro. Dat moet in de komende jaren nog aangezuiverd worden. Wat ongetwijfeld een uitdaging wordt voor de groep rond Sven De Ridder, Ann Van Mechelen, Ludo De Wit, Maarten Bosmans e.a. maar in de gegeven omstandigheden best mogelijk.

Het theatergezelschap is overigens heel origineel in zijn aanpak en neemt geregeld nieuwe initiatieven die de rentabiliteit van de groep sterker moeten onderbouwen. Zo is er in samenwerking met de Salons De Boeck bv. de mogelijkheid ingebouwd om in groep voor de voorstelling één van de drie salons af te huren voor een gezellig buffet. Of de toeschouwers kunnen na de voorstelling in het Black Out Café een pintje of een koffie komen drinken en er allicht enkele spelers van de cast te ontmoeten.

Het Echt Anwaarps Teater stelt 8 mensen fulltime tewerk. Het bedrijf wordt aangestuurd door Rudolf De Ridder.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.