Nieuws Antwerpen Eco Technics voorziet Beneens van groene stroom

Eco Technics voorziet Beneens van groene stroom

Eco Technics voorziet Beneens van groene stroom

BRECHT/OLEN – Bouw- en interieurbedrijf Beneens heeft sinds kort meer dan 1.000 zonnepanelen op het dak van zijn bedrijfsgebouw in Olen. Die zijn geplaatst door Eco Technics uit Brecht.

“De plaatsing van zonnepanelen op onze gebouwen past perfect in onze duurzaamheidsdoelstellingen”, reageert zaakvoerder Joeri Beneens. “Die zitten zeer sterk vervat in onze bedrijfswaarden.”

De plaatsing gebeurde afgelopen zomer door Eco Technics uit Brecht. “Het gaat om 1.104 zonnepanelen. Die zijn samen goed voor 375.360 Wattpiek, of ongeveer het elektriciteitsverbruik van 100 gezinnen”, zegt Tom Vorsselmans, technisch adviseur bij Eco Technics.

De installatie is gekoppeld aan het bestaand batterijsysteem van Beneens met een capaciteit van 110 Kilowatt. Zo is het mogelijk om niet verbruikte stroom op te slaan. Op die manier kan het bedrijf stroomtekorten opvangen, wanneer de zonnepanelen op donkere dagen minder produceren. En zo kunnen ook ’s nachts verlichting, servers, ventilatie en dergelijke meer met groene stroom worden gevoed. Bovendien maken de batterijen het mogelijk om stroompieken van de zonnepanelen wat af te vlakken.

Schoonbroers Wim Eelen en Bart Van Loy stampten bijna 15 jaar geleden Eco Technics uit de grond. In 2017 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Ringlaan in Brecht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.