Econopolis stapt in modehuis FNG Group

fngHet Antwerpse modehuis FNG Group zet een kapitaalverhoging van 10 miljoen euro op. Die wordt voor 90% onderschreven door vermogensbeheerder Econopolis via zijn fonds Econopolis Private Investments. Geert Noels zal voorgedragen worden als nieuwe bestuurder.

De FNG Group is hooguit tien jaar geleden als modehuis opgezet door drie enthousiastelingen die hun bedrijf uitgebouwd hebben tot een gerespecteerde onderneming met vandaag een omzet van liefst 135 miljoen euro. Dieter Penninckx, Manu Bracke en Anja Maes hebben in dit opzicht merkwaardige resultaten neergezet. De groep stelt vandaag immers meer dan 850 mensen tewerk. Hgt management besliste enkele tijd terug echter wel om de hoofdzetel van de groep te verplaatsen van Wilrijk naar Mechelen. In de buurt van het nieuwe station, in de omgeving van Sanoma Media wordt een nieuw gebouw opgetrokken

De FNG Group is bij het grote publiek vooral bekend voor modeconcepten als Fred & Ginger, Van Hassels, CKS, Baker Bridge, Claudia Sträter en Expresso. FNG, dat recent het Nederlands damesmerk Expresso opnam in de groep, wil als Beneluxspeler verder doorgroeien in Europa en daarbuiten. De groep heeft een 130-tal eigen winkels, een 30-tal shop-in-shop corners en meer dan 1500 multibrandstores die de FNG collecties verdelen.

Via de uitgifte van 500.000 nieuwe aandelen tegen 20 euro per aandeel versterkt FNG haar kapitaal met 10 miljoen euro. Econopolis Private Investments tekent in voor 9 miljoen. Econopolis Private Investments werd opgericht met het oog op het samenbrengen van familiaal kapitaal voor lange termijn investeringen. De marktkapitalisatie van FNG Group bedraagt na deze operatie net geen 110 miljoen euroo.

Econopolis is een vermogensbeheerder die via een vernieuwende aanpak de spaartegoeden en vermogens van klanten tracht klaar te maken voor de nieuwe realiteit na de "Econoshock," de fundamentele verandering die onze economie, maatschappij en wereld momenteel ondergaat. Binnen Private Investments brengt Econopolis gelijkgezinde investeerders uit haar netwerk samen om te investeren in beloftevolle ondernemingen. Daarbij richt Econopolis zich voornamelijk op het verstrekken van groeikapitaal ter financiering van ambitieuze Belgische middelgrote ondernemingen. Deze investeringsfilosofie kadert binnen de globale beleggingsvisie van Econopolis gericht op het nemen van solide posities op lange termijn met aandacht voor duurzaamheid, een evenwicht tussen risico en rendement en met een directe betrokkenheid.

Ook de volgende jaren ambieert FNG duurzaam te blijven groeien. Om deze ambities waar te maken, investeert de groep in mensen en middelen. Zo opent FNG jaarlijks een 20-tal winkels, werft het voortdurend nieuwe medewerkers aan en bouwt het een hoofdkantoor te Mechelen.

Dieter Penninckx, managing director van FNG Group NV: “Voor de versterking van het kapitaal werd Econopolis bewust als partner voor FNG gekozen, omdat beiden dezelfde waarden delen. FNG is een waardengedreven organisatie en daarbij past een investeerder die duidelijk kiest voor duurzame groei en ondernemen met een lange termijn visie, perfect. Een sterk groeiverhaal heeft een breed klankbord nodig: FNG – dat naast de 3 oprichters met Emiel Lathouwers, professor Gino Van Ossel (Vlerick) en Eric Verbaere (Verbaere, De Clercq & partners) reeds over een sterke board beschikt – zal Econopolis, vertegenwoordigd door Geert Noels, als nieuwe bestuurder bij FNG voordragen op de eerstkomende algemene vergadering.”

Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke bewijzen vandaag dat een klare visie mooie opportuniteiten biedt. De unieke aanpak van respect voor het creatieve en focus op het resultaat , maakt in een moeilijke markt het verschil.

Philippe Mathieu en Thomas Van Maele, zaakvoerders van Econopolis Private Investments: “FNG Group is een relatief jong bedrijf dat vrij snel evolueerde naar een groep met een omzet boven 100 miljoen euro. Via gerichte overnames verwierf de groep buiten België ook een sterke marktpositie op de Nederlandse markt. De multimerken-strategie biedt mooie expansiemogelijkheden in de Benelux en daarbuiten. FNG Group wordt geleid door eerste generatie ondernemers, die - met een vernieuwende aanpak - werken aan een ambitieus ondernemingsplan met focus op duurzame groei.”

Verwant en interessant: