Nieuws Antwerpen Een avond onder lefgozers

Een avond onder lefgozers

Elke Geraerts

Een avond onder lefgozers

Elke Geraerts

Elke Geraerts

Donderdagavond lieten ongeveer 200 genodigden zich onderdompelen in ‘Het Nieuwe Mentaal’, het nieuwste boek van neuropsychologe Elke Geraerts. De boekvoorstelling vond plaats in Royal Yacht Club Belgium op Linkeroever. Geraerts doet de  opmerkelijke uitspraak:  hoog tijd dat we onze maatschappij aanpassen aan ons brein, en niet omgekeerd. Aan de hand van recent wetenschappelijk onderzoek toont Elke hoe wij allemaal bewuster kunnen kiezen voor meer mentale groei en dat alleen lef ons kan redden en op weg zetten naar geluk en succes.

Ze ontmaskert de mythe van time management, legt uit waarom onze eeuwige zoektocht naar een betere work-life balans tevergeefs is, verklaart hoe empathie kan leiden tot succes, en beschrijft hoe leiderschap er in de toekomst zal uitzien. Het resultaat is een krachtig pleidooi om met meer lef aan het roer te staan van ons eigen leven en voor ons brein die keuzes te maken die ons op lange termijn gelukkiger en succesvoller zullen maken. Minder druk hebben door aandachtsmanagement. Als groep en als mens succesvoller worden door zijn aandacht te managen ipv de tijd, want die kun je niet managen. Elke geeft 26 uitdagingen mee om een half jaar lang jouw eigen lef te vergroten.

Na de boekpresentatie volgde een gedachtewisseling tussen triatlete Sofie Goos, Peter De Keyzer (Growth_Inc), Jo Caudron (Duval Union Consulting) en Pia Buysse (Better Minds at Work). Zij spraken uit eigen ervaring waarom lef vandaag zo belangrijk is en je er maar beter meteen kunt mee starten.

Kinderen worden in onze wereld overbeschermd. Ze worden in een pluchen doos gestoken. Het is noodzakelijk dat ze zelf kunnen ontdekken, exploreren. “De digitale transformatie creëert nieuwe mogelijkheden”, stelt Jo Caudron. “Het onderwijs is vandaag ontoereikend om tegemoet te komen aan wat de arbeidsmarkt morgen van jonge mensen verwacht. Onze jongeren leren niet meer de skills die buiten het feitelijke gaan. Het ontbreekt hen aan wendbaarheid om een leven lang te veranderen.”

Sofie Goos bevestigt dat sport en spel een manier zijn om grenzen te verleggen: “Met je billen tegen elkaar kun je geen sportwedstrijd winnen”.

In het bedrijfsleven ontbreekt het vaak aan echt leiderschap: weten waar je naar toe wil met het lange termijnperspectief voor ogen. “Een diploma is belangrijk”, voegt Peter De Keyzer eraan toe. “Maar ga voor jezelf na wat jouw passie is” luidt zijn devies. “Als de mission statement voor alle werknemers duidelijk is, maakt hen dat gelukkiger.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.