Nieuws Antwerpen Een dak boven je hoofd

Een dak boven je hoofd

De Nomaad

Een dak boven je hoofd

De Nomaad

De Nomaad

Op 25 november reikte de Aedificas Foundation voor de vierde keer haar jaarlijkse Prijs uit. De Stichting is een initiatief van de Confederatie Bouw en wil bouwbedrijven ondersteunen die samen met non-profit organisaties kwetsbare groepen re-integreren in de maatschappij. De vier laureaat-bouwbedrijven ontvingen elk 5.000 euro om hun project verder uit te werken.

De Gentse familiale bouwonderneming Durabrik en het Limburgse bouwbedrijf Mathieu Gijbels zijn samen een van de laureaten met het bouwproject ‘De Nomaad’, de nieuwe uitvalsbasis van de vzw Free Clinic in Antwerpen. Beide bouwbedrijven maken deel uit van de Collective Fundation, waartoe ook Torfs en Quix behoren. Dit initiatief wil het sociaal bewustzijn binnen ondernemingen aanmoedigen. De medewerkers werken crossfunctioneel samen met kansarmen of organisaties die zich maatschappelijk engageren. Op die manier is het ook een leerkans voor de medewerkers van de bedrijven. Beide bouwbedrijven helpen bij de technische coördinatie van De Nomaad.

De bouwsector in verband brengen met engagement voor een sociaal leefbare maatschappij komt niet zo spontaan in onze gedachten op. Door een goed doel te ondersteunen zoals De Nomaad bouwt de bouwsector ook figuurlijk aan de samenleving . Om die bedrijven en projecten de bekendheid te geven die ze verdienen, richtte de Confederatie Bouw de Aedificas Foundation op.

“Voor veel mensen is een dak boven je hoofd vanzelfsprekend. Maar niet voor kwetsbare kansengroepen. Waar ze er in de eerste plaats onderdak vinden, vinden ze er vervolgens een thuis. Het zorgt voor verbondenheid en solidariteit. Sommigen gaan er zelfs opnieuw hun plaats in de maatschappij door vinden. Ze worden sociaal geactiveerd. Doordat de bouw dicht bij de mensen staat, is het haar plicht om hieraan mee te werken”, zegt Jacques De Meester, voorzitter van de Stichting.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.