Nieuws Antwerpen Een feestje voor Dachser in Willebroek

Een feestje voor Dachser in Willebroek

Een feestje voor Dachser in Willebroek

dachserBij Dachser in Willebroek is er dezer dagen reden voor een klein feestje. Het logistiek bedrijf, dat zijn wortels heeft in Kempten, in Beieren, viert immers het vijftigjarig bestaan van de container.

Vijftig jaar geleden, in 1966,  bereikten de eerste zeecontainers de kust van Duitsland. Dat is tien jaar nadat ze voor het eerst opdoken in de Verenigde Staten. Deze metalen bakken hebben het transport te land en vooral ter zee op revolutionaire wijze veranderd. De spits werd afgebeten door de ‘MS Fairland’ die op 5 mei 1966 met een lading containers aanlegde in Bremen. Er waren 226 van die metalen bakken aan boord. Ter vergelijking: dezer dagen heeft een containerschip makkelijk een lading van 19.000 containers. In Bremen zijn die niet meer te zien, want dergelijke mastodonten moeten naar Bremerhaven of zelfs Hamburg uitwijken om hun lading te lossen. Een simpel idee, zo’n stalen bak om goederen te transporteren, maar de gevolgen zijn tot op heden te voelen, en het heeft zowel de manier van laden en lossen in de havens als het vervoer over de weg ten gronde veranderd. 

Dachser behoort met 26.500 werknemers op 428 locaties tot een van de grootste logistieke dienstverleners in Europa. In België is Dachser actief sinds 1975, op vier locaties, naast Willebroek ook in Moeskroen, Brussel en Manage.  Er zijn plannen voor een extra-vestiging in Oost-België.

meer info: http: www.dachser.com/be/nl

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.