Nieuws Antwerpen Eén jaar Belgunique.be

Eén jaar Belgunique.be

Eén jaar Belgunique.be

Belgunique.be is een e-commerce platform van makers, hun creaties en hun verhalen. “We merken dat mensen opnieuw op zoek zijn naar de echte identiteit van producten en vooral het verhaal erachter”, zegt mede-oprichter Sofie Smolders van de gelijknamige bvba Belgunique uit Deurne.

Verkopen is nog iets anders dan creëren

Toen Sofie Smolders ondervond dat kleine, Belgische ontwerpers en producenten van originele creaties niet weten hoe of vrijwel geen kans maken om op te vallen in de massa artikelen die op het net aangeboden worden, wou ze hierin verandering brengen.
Samen met haar zus Kim kwam ze op het idee om talenten zélf aan te spreken. “Ik ging langs tientallen ateliers en sprak met de makers. Toen bleek dat het hen vaak ontbreekt aan tijd, geld en kennis om hun producten te vermarkten”, zegt Sofie.

Een kwaliteitslabel voor ‘koop lokaal’

“Op de website zijn momenteel de persoonlijke verhalen te vinden van zo’n 110 producenten en makers, mensen die met passie hun ‘ambacht’ koesteren, waardoor er opnieuw echt contact ontstaat met de consument”, zegt Kim Smolders.
“In het najaar van 2018 openen we een offline winkel. En we gaan lokale bedrijven motiveren om met ons te werken voor hun relatiegeschenken”, besluit Sofie Smolders.

Uit het ‘aanbod’ op Belgunique stellen we twee talenten uit de regio Antwerpen voor.

Atelier 2020
Met haar Atelier 2020 brengt Inez De Rijcker juwelen die echt met passie worden gecreëerd: “Inspiratie haal ik uit de natuur, boeken, quotes, vrienden, films, zelfs een koffievlek. Ik maak alles volledig zelf en werk graag met verschillende materialen en in verschillende stijlen.”
Elke creatie is geïnspireerd door een dierbaar persoon in Inez’ omgeving. “Om de juwelen uniek te houden maak ik nooit meer dan twintig stuks van eenzelfde ontwerp. Vaak vervaardig ik zelfs maar één stuk!”, zegt een enthousiaste Inez.

Lettering by Zjoske 
 “Ooit wou ik bakker worden”, zegt Zjoske Lotry, “maar toen mijn moeder mij duidelijk maakte dat je dan erg vroeg moet opstaan, ben ik grafisch vormgever geworden. Ik werk als grafisch ondersteuner bij de afdeling Marketing en Communicatie van het Stedelijk Onderwijs.” 
Door haar liefde voor mooie letters en teksten is Zjoske quotes en teksten beginnen ‘handletteren’. “Nu we allemaal op laptops en smart phones tokkelen, zijn handgeletterde quotes en woorden een manier om op te vallen”, zegt Zjoske.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

DEME koopt vikingschip

De Antwerpse baggeraar en verlener van maritieme diensten DEME heeft een overeenkomst gesloten met de Noorse rederij Eidesvik voor de… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.