Nieuws Antwerpen Een unicum: 60 jaar trouwe dienst

Een unicum: 60 jaar trouwe dienst

Een unicum: 60 jaar trouwe dienst

Op tweede nieuwjaarsdag hield GMAN, dat vijf Opel en Toyota garages in Vlaanderen heeft, zijn traditionele nieuwjaarsbrunch voor het personeel in de vestiging aan de Noorderlaan in Antwerpen. Deze keer werd het nieuwe jaar extra feestelijk ingezet. Een van de werknemers werd gevierd voor maar liefst…. 60 jaar trouwe dienst. En hij is geen Japanner!

Zestig jaar ervaring is niet niks. Walter Van Bergen (78) kent het bedrijf door en door en heeft een netwerk van hier tot in Tokyo. Van Bergen werd met zijn lievelingsattentie in de bloemtjes gezet:  zestig Duvels.

Op 14 januari 1957 startte Walter als 19-jarige bij de Paul Hendrickx garage op de Augustijnslei in Brasschaat, de voorloper van het latere GMAN-Opel. In zijn 60-jarige loopbaan doorliep hij alle facetten van het autovak.

Hij begon als mecanicien en een paar jaar later combineerde hij die job met de takeldienst. Aan die tijd heeft Walter Van Bergen mooie herinneringen.
“Het was dag en nacht hard werken”, zegt Walter. In vergelijking met de geautomatiseerde manier waarop men nu een wagen takelt, moest Walter toen de wagen manueel op de takelwagen trekken.

Klantenonthaal heeft onze loopbaankampioen ook gedaan, en dertig jaar lang was hij verantwoordelijk voor de carrosserie afdeling en verkocht hij occasie wagens.

Walter Van Bergen werd nooit van de loonlijst geschrapt. Hugo Hamers, algemeen directeur GMAN, typeert de trouwe werknemer als een plichtbewust en gepassioneerd man die als gepensioneerde de uren werkt die wettelijk zijn toegelaten.

Walter vult nu zijn werktijd met occasie wagens naar de autocontrole rijden vooraleer ze een nieuwe eigenaar krijgen. En hij is ook de altijd parate ‘boodschapper’ van dienst. Hij denkt nog niet aan stoppen. “Werken houdt me jong. Dit is mijn leven en ik blijf het doen zolang ik kan”, zegt Walter heel overtuigd.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.