Nieuws Antwerpen Een verzekering tegen cyberrisico’s is geen overbodige luxe

Een verzekering tegen cyberrisico’s is geen overbodige luxe

Een verzekering tegen cyberrisico’s is geen overbodige luxe

Als verzekeringsspecialist met zetel in Turnhout en Kontich, volgt CyberContract de problematiek van cybercrime op de voet.

CyberContract biedt kmo’s gespecialiseerde verzekeringsoplossingen tegen alle vormen van cyberrisico’s aan, zowel online als via professionele kmo-verzekeringsmakelaars. Hun oplossingen houden actieve steun in cyberveiligheid, preventie, audit en incident management in.

Bedrijfsleiders van kmo’s moeten er zich van bewust zijn dat cybercrime een realiteit is. De schade van een cyber-incident kan hoog oplopen zelfs al werden de nodige maatregelen getroffen om indringers buiten te houden.

“Wij zijn ervan overtuigd dat cyberrisico’s geen louter IT-aangelegenheid zijn. Het is van fundamenteel belang dat ook niet-specialisten in IT zoals zaakvoerders en ceo’s goed begrijpen waarover het gaat”, zegt Maarten Dom.

Om een actieve bijdrage te leveren aan het cyberbewust maken van bedrijven, ontwikkelde CyberContract een gratis online en niet-commerciële cybertest die niet-ITers kunnen afleggen om hun bedrijf een spiegel voor te houden. Wie de test doet, die gemiddeld 15 minuten duurt, krijgt een bijzonder volledig en visueel sterk eindrapport met zowel een score als concrete verbetertips over het bedrijfsbeleid, preventie- en verzekeringsmogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen ook eenvoudig online het tarief berekenen voor een cyberverzekering.

“CyberContract is genomineerd als ‘idee van het jaar’ door de jury van De Nacht van de KMO 2017 die op 17 maart plaats vindt. We zijn ook actief betrokken bij het security event van Safeshops.be op 26 januari in Antwerpen”, stelt Maarten Dom.
Daar spreekt hij over de relevantie en risicodekking van een cyberverzekering.
CyberContract gaf ook praktijksteun aan SafeShops.be bij het uitwerken van het nieuwe security-verifiëringstraject.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.