Nieuws Antwerpen Eerbetoon aan Herman Scheers

Eerbetoon aan Herman Scheers

Eerbetoon aan Herman Scheers

fastFast Lines Belgium heeft een nieuw schip gekocht en het Fast Herman gedoopt in een eerbetoon aan de stichter van de firma. Fast Lines Belgium heeft zich als transportbedrijf toegespitst op “short sea shipping.” Het bedrijf werd in 1991 opgericht door Herman Scheers die als eerste privé-investeerder een eigen magazijn bouwde in de Poolse havenstad Szeczcin. Het bedrijf exploiteert vandaag zes schepen voor de snelle kustvaart.

Herman Scheers overleed evenwel in 2003. Daarop besloten zijn drie kinderen en schoonkinderen de zaken verder te zetten. Ze bouwden de firma verder uit tot een zogenaamde “total logistic provider.” “Met eigen kantoren in Antwerpen, Ierland, UK en Polen en actief als expediteur, scheepseigenaar, bevrachter, scheepsagent, lijnagent, stuwadoor en scheepsmanager kunnen we een optimale service bieden aan onze klanten. Wij geloven sterk in Short Sea oplossingen en zoeken samen met de klant naar de beste transportoplossing met behulp van onze kennis ter zake en het gebruik van eigen middelen (personeel, schepen, terminals). Dat is de toegevoegde waarde die Fast Lines Belgium voor haar klanten creëert”, zegt Catrien Scheers.  “Bij Fast noemen we dit de Sofa Style Service.”

Herman Scheers kocht destijds drie 3 schepen en deze noemde ze naar zijn kinderen: Fast Ann, Fast Catrien en Fast Filip. Naderhand kochten de kinderen nog eigen schepen bij en noemden die naar hun eigen kinderen. De oudste 3 schepen werden ondertussen weer verkocht.

Met de aankoop van de Fast Herman bezit en beheert Fast Lines Belgium nu 6 box-shaped kustvaart schepen. Fast Lines Belgium vaart er op op regelmatige basis mee tussen Polen, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België en andere Europese havens.

Het laadvermogen varieert van 2.000 dwt tot 3.500 dwt. De “kruiplijnkusters” zijn ideaal, dankzij hun compacte afmetingen, om zowel op open zee te gaan als diep het binnenland in te dringen . Ondanks hun compacte omvang kunnen zij toch het equivalent van 1.000 vrachtwagens vervoeren.

Voor ladingen van en naar Rusland huurt Fast tijdens de winter ijsklasse schepen in. Met de aankoop van het ijsklasse schip MV Fast Herman, dat vaart onder Belgische vlag, verzekert Fast haar dienst op Rusland ook tijdens de winterperiode.

(Met een foto van de terminal in Polen neemt Fast Groep deel aan de Breakbulk Magazine fotowedstrijd ‘After Dark’ : http://www.breakbulk.com/breakbulk-after-dark-photo-contest-all-entries/)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.