BlueChem

Eerste start-ups nemen hun intrek in chemie-incubator BlueChem

ANTWERPEN – Met de versoepeling van de coronamaatregelen nemen de eerste start-ups deze week hun intrek in BlueChem, de eerste incubator in België die zich toespitst op innovatie en ondernemerschap in duurzame chemie. De labo’s zijn intussen al voor bijna de helft volzet. Opnieuw kiezen vier innovatieve groeibedrijven voor BlueChem in Antwerpen als uitvalsbasis voor hun onderzoeks- en bedrijfsactiviteiten.

Door het coronavirus werd de officiële opening van BlueChem eind april geannuleerd, maar toch gaat het goed vooruit met de incubator voor duurzame chemie op het eco-bedrijventerrein Blue Gate Antwerp. Met 7 start-ups en scale-ups, de medewerking van 6 internationale ondernemingen en 5 strategische partners (met SAS Institute als meest recente) die de huurders in BlueChem een service op maat bieden, zijn de beschikbare laboratoria en kantoorruimtes al voor bijna de helft ingenomen. Daardoor zullen er al zeker zowat 60 mensen in BlueChem aan de slag kunnen. De eerste start-ups starten deze week met hun activiteiten.

“De grote interesse van bedrijven toont aan dat we met BlueChem een succesverhaal schrijven. Het is duidelijk dat er nood was aan een incubator voor duurzame chemie in Vlaanderen”, zegt Frank Beckx, voorzitter BlueChem NV en gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences.

Na Arpadis, Creaflow en InOpSys, die in december 2019 hun huurcontract in BlueChem ondertekenden, kiezen met Calidris Bio, IBEVE, Peace of Meat en Triple Helix opnieuw vier beloftevolle ondernemingen voor BlueChem. “Omdat ze door de coronamaatregelen verplicht waren hun verhuis naar de chemie-incubator tijdelijk uit te stellen, is ook overeengekomen dat de start-ups en scale-ups in april en mei slechts de helft van de huur hoeven te betalen”, zegt Claude Marinower, Antwerps schepen voor economie, innovatie en digitalisering en bestuurder BlueChem NV.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.