Nieuws Antwerpen Eerste volelektrisch binnenschip

Eerste volelektrisch binnenschip

Eerste volelektrisch binnenschip

schipDe Antwerpse binnenschipper Patrick Borms heeft het eerste volelektrisch voortgestuwd binnenschip in gebruik genomen. De MS Poolster wordt aangedreven door twee motoren van 600 KW die zelf op een dieselgenerator draaien. Een en ander moet een energiebesparing van 20% garanderen.

Ook in de internationale binnenvaart is het zaak om zo rendabel mogelijk te worden. De concurrentie is nu eenmaal bikkelhard.  Wie niet moderniseert wordt onverbiddelijk uit de markt gereden. Patrick Borms heeft in dit opzicht al geregeld het voortouw genomen en  nieuwe initiatieven genomen. Door nu om te schakelen op volelektrische motoren hoopt hij met de MS Poolster zijn marktpositie alsnog te versterken.

De Poolster is actief op de containervaart tussen Rotterdam en Antwerpen. Er wordt continu gevaren met twee ploegen voor rekening van de maatschappij Uden.

In Nederland zijn al verscheidene halfelektrisch voortgestuwde binnenschepen in de vaart. De MS Poolster zet nu nieuwe ambities in de markt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.