Nieuws Antwerpen Egemin Automation bouwt logistiek systeem in diepvriesmagazijn

Egemin Automation bouwt logistiek systeem in diepvriesmagazijn

Egemin Automation bouwt logistiek systeem in diepvriesmagazijn

egeminEgemin Automation is aan de afwerking toe van een indrukwekkend diepvriesmagazijn in Nazareth. Het bedrijf uit Zwijndrecht installeert er voor het voedingsbedrijf Agristo een 44 meter hoog opslagsysteem voor frieten. Het gebouw is 15 verdiepingen hoog en wordt bediend door 8 hoogtechnologische kranen.

Slimme logistiek kan de productiviteit van een onderneming flink verhogen. De snelle aan- en afvoer van producten onderbouwt de rentabiliteit van een bedrijf. Agristo trekt daarom een gesofistikeerd diepvriesmagazijn op dat zijn producten hoog opstapelt. Het systeem kan 24.000 palletten aan en een gewicht van 17.000 ton.

Agristo deed daartoe oa. een beroep op Egemin Automation dat de automatische magazijnsystemen installeert. Egemin Automation werd enkele tijd terug losgehaakt uit de groep Egemin en werd doorgeschoven naar de Duitse groep Kion. Kion kon zich op die manier opwerken tot een van de grootste producenten van automatische opslagsystemen. De groep verdeelt in dit opzicht ook merken als Still en Linde. Sinds kort dus ook Egemin.

De nieuwe installatie wordt normaal in maart e.k. opgeleverd. Eerder bouwde Egemin Automation al een vrij identieke installatie bij Crop’s in Ooigem, een diepvriesgroentenbedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.