Nieuws Antwerpen Eightant genomineerd voor Tech Startup Day Awards

Eightant genomineerd voor Tech Startup Day Awards

Eightant genomineerd voor Tech Startup Day Awards

Voor het tweede jaar op rij reikt vzw Startups.be awards uit aan startups die het voorbije jaar een opvallend parcours reden. Een gespecialiseerde jury stelde in vier categorieën telkens een shortlist samen met vijf startups en de community mag de uiteindelijke winnaars bepalen.

De laureaten worden bekend gemaakt tijdens de Tech Startup Day op 9 maart in The Egg in Brussel. Stemmen kan nog tot maandagmiddag 6 maart.

Startups.be is een organisatie die beginnende ondernemers wegwijs maakt in de wirwar van ondersteunende diensten, organisaties en instrumenten voor startups die beschikbaar zijn in ons land. Deze ‘one stop shop’ voor ondernemers organiseert matchmaking events zoals de Tech Startup Day, Failing Forward en tal van GoGlobal missies binnen en buiten Europa. Daarnaast verzamelt dit expertisecentrum ook data over het Belgische tech ecosysteem en koppelt ondernemers aan specialisten in hun vakgebied via zijn experten-databank.

“We organiseren deze awards om ons Belgisch talent te vieren en in de kijker te plaatsen”, licht Karen Boers van Startups.be toe. “Als Belgen zijn we vaak te bescheiden over onze prestaties, terwijl we trots mogen zijn op ons ‘zelfgekweekt’ tech talent.”

In de categorie ‘Student Startup van het Jaar’ viel ons oog op Eightant dat zijn wortels in Antwerpen heeft bij idealabs.
Eightant is een software management platform waarmee eigenaars hun gebouwen online kunnen beheren en op een efficiënte manier hun dagelijkse werkzaamheden opvolgen. Het platform heeft ook een vernieuwde communicatie feature die toelaat dat huurders op een laagdrempelige manier kunnen communiceren met de eigenaar.

In 2015 richtten de toenmalige studenten Matthijs Spittel, momenteel ceo van Eightant, Raul Filho, Siard van den Bosch en Nicolas Nijssen het platform op. In juni 2016 verlieten de twee laatsten het bedrijf om andere paden in te slaan.
Raul Filho behaalde in Brazilië een diploma network engineering en Matthijs Spittel studeerde sociaal maatschappelijke dienstverlening in Rotterdam en behaalde onlangs zijn diploma marketing in Antwerpen.
“Eightant is actief in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. Het is onze ambitie wereldwijd door te groeien”, zegt Matthijs Spittel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.