Keurslager Van Gijsel Slager Jan Van Gijsel toont zijn EK-burgers. Foto: RR

EK-burger van Keurslager Van Gijsel wakkert voetbalkoorts aan: “Ook EK-paté met limoncello verkrijgbaar”

Voor Keurslager Van Gijsel in Edegem mag de voetbalgekte gaan losbarsten. “Onze EK-burger ligt opnieuw in de toog, samen met onze EK-paté en Rode Duivelssalade”, geeft slager Jan Van Gijsel.

Is het omdat de verkiezingen alle aandacht opeisen of omdat het weer niet wil meewerken? Het is een vaststelling dat de aanloop naar het Europees kampioenschap voetbal, dat vrijdag al van start gaat, vrij kalm verloopt. Daar wil Keurslager Van Gijsel nu stilaan wel verandering in brengen.

“In 2016 wonnen we met het recept van onze EK-burger een wedstrijd onder Keurslagers. Om de EK-sfeer tot leven te wekken, brengen we deze hamburger opnieuw uit. Verder hebben we van onze huispaté een EK-paté met limoncello gemaakt en bereiden we verse Rode Duivelssalade. Dit is een pikante vleessalade”, vertelt Jan Van Gijsel.

Tartaar van tomaten

Volgens de slager bestaat de EK-burger uit enkele geheimen van de chef. Maar hij wil er toch een aantal delen. “Het is een sappige burger van gemalen runds- en kalfsvlees met gemalen ui en een tartaar van tomaten onder.”

De producten zijn vanaf maandag verkrijgbaar bij de Edegemse slagerij aan de Hazeschransstraat.

Foto: RR