Nieuws Antwerpen Ekeren beslist mee over aanleg parkzone in woonproject Hoekakker.

Ekeren beslist mee over aanleg parkzone in woonproject Hoekakker.

Ekeren beslist mee over aanleg parkzone in woonproject Hoekakker.

De inwoners van Ekeren kunnen dit weekend mee komen brainstormen over de manier waarop het parkgedeelte van het woonproject Hoekakker zal worden ingevuld. Het gebied van 18 hectare tussen de Prinshoeveweg, Gravenlaan, Herautenlaan en Hoeklaan in Ekeren-Donk wordt ontwikkeld tot een groot park met daarrond woningen, appartementen en voorzieningen voor de buurt. Er komen 360 wooneenheden, mogelijk later uitgebreid naar 450. Hoekakker is eigendom van de sociale woningmaatschappij De Ideale Woning en vastgoedontwikkelaar Vooruitzicht. Tegen het project bestond en bestaat nog steeds verzet van een buurtcomité. Het Antwerps stadsbestuur heeft in januari het masterplan Hoekakker goedgekeurd.

Om de Ekerenaren te winnen voor het project is beslist om 13 hectare om te zetten in parkgebied dat voor iedereen toegankelijk zal zijn. Het is over de aanleg van dit parkgebied dat de Ekerenaren zich volgende zaterdag mee zullen kunnen uitspreken.

Onder begeleiding van de stad heeft ontwerpbureau BUUR, het Bureau voor Urbanisme uit Leuven, een masterplan opgemaakt met de toekomstvisie voor Hoekakker. Ze leggen vier concepten op tafel: die gaan van stadslandbouw over de ecologische uitbouw van het park, tot speelaccommodatie en een ontmoetingsplaats. De Ekerenaars, maar ook andere geïnteresseerden, zullen daarover hun zeg kunnen doen. Er komen ook veel waterpartijen, omdat er doorheen het gebied een beek loopt en het gebied, zoals dat heet ‘watergevoelig’ is.

De vergadering vindt plaats vanaf 14u in de Sint-Jozefschool in de Prinshoeveweg. Alle voorstellen en suggesties worden verwerkt in een definitief plan en op 17 juni voorgesteld.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.