Nieuws Antwerpen Elektrische deelbakfietsen op komst in Antwerpen

Elektrische deelbakfietsen op komst in Antwerpen

Elektrische deelbakfietsen op komst in Antwerpen

Stad Antwerpen breidt het al ruime aanbod van deelmobiliteit op haar grondgebied uit met elektrische bakfietsen, als duurzaam alternatief voor het vervoer van kinderen, inkopen of kleine vracht. Twee aanbieders, Unimobility en Cargoroo, starten in het voorjaar van 2022 met de uitrol ervan.

In totaal dienden vier bedrijven een voorstel voor de exploitatie van een deelbakfietssysteem in de stad in. Unimobility en Cargoroo kwamen er als beste aanbieders uit. Voor beide systemen samen komen er in de binnenstad minimum 50 dropzones specifiek voor bakfietsen. “Dankzij dit nieuwe aanbod in onze stad, zetten we weer een stap verder in onze deelmobiliteit en de realisatie van de modal shift die we hebben afgesproken in het Toekomstverbond”, aldus schepen voor Mobiliteit Koen Kennis.

Cargoroo: vaste standplaatsen

Cargoroo is al actief met deelbakfietsen in onder andere Leuven, Mechelen, Utrecht en Amsterdam. Zij starten met 125 elektrische deelbakfietsen in Antwerpen. Gebruikers moeten de Cargoroo-bakfietsen telkens terugbrengen naar de plaats van ontlening. “We zijn erg verheugd dat wij als Europees voorloper op het gebied van elektrische deelbakfietsen nu ook in Antwerpen onze bijdrage kunnen leveren aan leefbare buurten en schone lucht voor iedereen”, zegt Erik De Winter, CCO van Cargoroo.

Unimobility: virtuele dropzones

Unimobility zal samen met haar lokale partner Cloudbike starten met 30 elektrische bakfietsen. Cloudbike is al enkele jaren actief in Antwerpen met gewone deelfietsen. Unimobility zal net als bij de deelfietsen van Cloudbike gebruik maken van virtuele dropzones, waarbij gebruikers de fiets kunnen achterlaten op specifieke locaties in de stad. Christian Van Dorpe, voorzitter van Unimobility België: “Onze elektrische bakfietsen zijn de perfecte CO2-neutrale oplossing om te schakelen tussen multimodale en intermodale trajecten in Antwerpen. Zo bevorderen we een circulaire, sociale en lokale economie.”

Om de elektrische bakfietsen te ontlenen moeten gebruikers vooraf registreren via een app. Zo kunnen ze opzoeken waar er beschikbaar zijn om ze te reserveren en ontgrendelen.

Unimobility en Cargoroo krijgen een vergunning voor maximum vijf jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.