Michèle Sioen

En de Manager van het Jaar 2017 is…

Dinsdagavond 9 januari is Michèle Sioen (52), ceo van Sioen Industries, tot Manager van het Jaar uitgeroepen in Brussels Expo. Deze prestigieuze nationale onderscheiding wordt jaarlijks georganiseerd door Trends en Kanaal Z en de franstalige tegenhangers. Michèle Sioen volgt Bart De Smet, ceo van verzekeraar Ageas op, die vorig jaar de prijs in ontvangst mocht nemen.

Luc Vandewalle, juryvoorzitter Manager van het Jaar: “De jury prijst Michèle Sioen voor de duurzame groei van Sioen Industries in een moeilijke sector."

Reeds voor de 33ste keer werd de prijs uitgereikt. De lijst van 10 genomineerden bevatte enkele kleppers uit diverse sectoren onder wie twee uit de regio Antwerpen: Steven Van Hoorebeke, ceo van SD Worx Group uit Antwerpen, en François Van Hoydonck, ceo van Sipef uit Schoten.

De tien finalisten voor de editie 2017 werden geselecteerd door een jury van oud-winnaars, captains of industry, onafhankelijke topspecialisten en redacteurs van Trends, onder leiding van juryvoorzitter Luc Vandewalle. Vervolgens koos de jury Michèle Sioen als winnaar uit de vijf genomineerden met de meeste voorkeurstemmen. 

Michèle Sioen ontving de award uit handen van premier Charles Michel. Ze is de derde vrouwelijke Manager van het Jaar in de geschiedenis van de prijs. Kinepolis-topvrouw Rose Claeys nam in 1997 samen met haar schoonbroer Albert Bert de prijs in ontvangst, en Martine Reynaers van Reynaers Aluminium werd in 2003 Manager van het Jaar.

Sioen Industries uit Ardooie (West-Vlaanderen) is gespecialiseerd in industrieel textiel en beursgenoteerd op Euronext Brussel.