Nieuws Antwerpen EnergieID uit Berchem zorgt samen met CO2logic voor beter klimaat

EnergieID uit Berchem zorgt samen met CO2logic voor beter klimaat

EnergieID uit Berchem zorgt samen met CO2logic voor beter klimaat

CO2logic, pionier in de begeleiding van bedrijven voor het verminderen van CO2-uitstoot, en het online energiemonitoringsplatform EnergieID uit Berchem lanceren CO2emmissiefactoren.be voor een beter klimaat. Op die manier kunnen bedrijven, overheden en personen hun CO2-voetafdruk op correcte wijze berekenen. De initiatiefnemers stellen de berekeningsmethodes gratis ter beschikking.

Volgens de doelstelling van de Europese Commissie moet tegen 2030 de CO2-emissies met 55% worden gereduceerd. Vele organisaties, initiatieven of overheden in België hebben momenteel dan ook de doelstelling om de CO2-uitstoot omlaag te brengen. Het doel van de website CO2emmissiefactoren.be is om een lijst van emissiefactoren te publiceren die de berekening van een klimaatafdruk transparanter maakt.

“CO2-emissies berekenen is een complex verhaal. Reeds enkele jaren botst EnergieID op verschillende manieren om CO2-emissies voor onze gebruikers op basis van verbruiksgegevens te berekenen”, vertelt Vincent Dierickx, medeoprichter van EnergieID. “In Nederland bestaat reeds langer een publiek initiatief om de berekeningsmethodes te standaardiseren. We zijn blij in CO2logic een partner gevonden te hebben om ook in België dergelijk open initiatief te lanceren.”

“Om de CO2-voetafdruk van verschillende activiteiten te kunnen berekenen en vergelijken, is het belangrijk om een gemeenschappelijke basis vast te leggen”, vertellen oprichter Antoine Geerinckx en Jan Janssen van CO2logic. “Met deze website willen we op een open source manier ervoor zorgen dat meer en meer mensen toegang hebben tot de juiste CO2-emissiefactoren zodat correcte berekeningen kunnen gebeuren om een betere en snellere klimaatactie te stimuleren. We zijn transparant in de emissiefactoren en hoe we de CO2-emissies berekenen. Daarnaast is het gebruik van de website volledig gratis.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.