Nieuws Antwerpen Engie Fabricom investeert fors in Hobokense site

Engie Fabricom investeert fors in Hobokense site

Engie Fabricom investeert fors in Hobokense site

HOBOKEN – Engie Fabricom, onderdeel van de Engie Groep, investeert fors in zijn site in Hoboken, waar hoogspanningsstations gebouwd en gemonteerd worden voor offshore windparken. Daar komt een nieuw kantoorgebouw, dat momenteel in ruwbouwfase is. Er komen ook 48 nieuwe arbeidsplaatsen bij.

Vanop zijn site in Hoboken biedt Engie Fabricom geïntegreerde oplossingen en diensten aan op vlak van engineering, inkoop, constructie, installatie en inbedrijfsstelling van modules voor grootschalige toepassingen, voornamelijk hoogspanningsstations voor offshore windparken. Momenteel bouwt Engie Fabricom onder andere twee hoogspanningsstations en hun substructuur voor SeaMade, het grootste Belgische offshore windpark in de Noordzee.

Engie Fabricom investeert nu 5 miljoen euro in zijn site in Hoboken. Sinds 2012 werd er al 12 miljoen euro geïnvesteerd, onder andere voor de verhoging van de productiehal, een nieuw voorzieningsgebouw en uitbreiding van de werkzone op de site. Nu komt er een nieuw kantoorgebouw, met een oppervlakte van 3.300 m², dat tegen de zomer van 2020 klaar zal zijn.

Mark Dirckx, ceo Engie Fabricom: “Offshore windenergie heeft een zeer sterk potentieel in de huidige uitdagingen rond energie en klimaat en zal ongetwijfeld nog sterk groeien tegen 2030. Met onze investeringen blijven we inzetten op de ontwikkeling van offshore wind en dragen we bij tot de ambitie van Engie om de leider van de zero carbon transitie as a service te zijn. Als partner willen we de complexiteit van de transitie voor hen beheren en geïntegreerde oplossingen ontwikkelen die voldoening en comfort bieden.”

Nieuw expertisecentrum

In Hoboken zullen op termijn ook 48 nieuwe collega’s aan de slag gaan. Engie Fabricom zoekt vooral technische profielen, ingenieurs, technici en projectleiders.

De diensten en competenties voor offshore windparken worden bovendien uitgebreid naar onderhoud en monitoring en alle kennis omtrent offshore windenergie wordt gecentraliseerd in een expertisecentrum op de site in Hoboken. Het nieuwe expertisecentrum zal ook voortdurend nieuwe technieken en technologieën bestuderen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.