Nieuws Antwerpen Entrepreneurial Roundup: jonge Antwerpse ondernemers in de spotlights

Entrepreneurial Roundup: jonge Antwerpse ondernemers in de spotlights

Entrepreneurial Roundup: jonge Antwerpse ondernemers in de spotlights

Op 27 april om 19u organiseert TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE een ‘Entrepreneurial Roundup’, een netwerkevent voor jonge Antwerpse ondernemers in het FoMu. TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE is een samenwerking van de stad Antwerpen met de voornaamste Antwerpse hogeronderwijsinstellingen, jongerenwerking Kavka, studentenvereniging SINC en ondernemersorganisatie Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Sinds september 2016 beoogt dit samenwerkingsproject jongeren te informeren over ondernemerschap, hen te motiveren en optimaal te ondersteunen bij het opzetten van een eigen onderneming. De grootse Roundup brengt Antwerpse jonge ondernemers letterlijk in beeld met een indrukwekkende fotocollage. Tijdens de voorbije zes maanden registreerden zich meer dan 200 jonge ondernemers via verschillende initiatieven. Dit getuigt van een sterk groeiend starterslandschap in Antwerpen.

Dat deze samenwerking loont, bewijst het feit dat aan maar liefst 120 studenten op een half jaar tijd het statuut van student-ondernemer werd toegekend door hun onderwijsinstelling.

“Dankzij het nieuwe statuut krijgen ondernemende studenten meer ruimte om hun ondernemersactiviteiten uit te bouwen én toch ten laste te blijven van hun ouders. We zijn blij dat onze onderwijsinstellingen dit statuut ook erkennen en hiermee jong ondernemerschap aanmoedigen”, zegt Koen Kennis, schepen van middenstand.
Caroline Bastiaens, schepen van economie: “Daarnaast volgden 38 student-ondernemers een coachingtraject bij Voka en nog eens 80 jongeren vonden hun weg naar de derde editie van BAAS, het traject van Kavka voor ondernemende jongeren. Hoog tijd om dit jong ondernemend talent feestelijk in de spotlights te zetten.”

Op de Entrepreneurial Roundup vertellen zes straffe jonge ondernemers hun verhaal. Nadien deelt Tim Van Aelst, oprichter van productiehuis Shelter, zijn ervaring en ondernemerstips met het publiek.
Voka zal twee awards uitreiken. De winnaars van het meest beloftevolle ondernemersidee en de meest beloftevolle jonge ondernemer mogen die avond een opleidingscheque in ontvangst nemen.
Ook wordt het nieuwe bestuur van SINC voorgesteld dat volgend jaar aan zijn meer dan 250 leden opnieuw een boeiend programma wil aanreiken.
En omdat netwerken belangrijk is voor startende ondernemers, sluit de avond af met een drink.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.