Nieuws Antwerpen Equilibre3: introspectie zorgde voor doorbraak

Equilibre3: introspectie zorgde voor doorbraak

Equilibre3: introspectie zorgde voor doorbraak

In 2009, na de beëindiging van haar job in loondienst, zette Hilde Marinus de stap naar het ondernemerschap. In Hove richtte zij Equilibre3 op:  een bedrijf van en voor zelfstandige diëtisten die mensen naar een gezond gewicht begeleiden.

“Equilibre3 is een overwegend ‘vrouwelijke’ business met een netwerk van 65 erkende diëtisten in Vlaanderen. Als EQ3 mentor begeleiden zij de deelnemers aan het programma individueel in alle discretie. Het diëtistennetwerk wil ik dit jaar nog verder versterken, zeker in Limburg en Brussel. Na spontane aanvragen gingen ook de eerste  EQ3 mentoren In Nederland van start”, zegt de zaakvoerster.

In het najaar 2014 volgde Hilde Marinus een KMO-designmanagement strategietraject met Maxime Szyf van Maximal Design. Dit zorgde voor het (her)ontwerpen van de visuele identiteit, productfilosofie, de transitie van een pure B2B naar een combinatie met B2C met respect voor het netwerk, een marketing en communicatieplan.

2015 werd voor Equilibre3 dan ook het jaar van de doorbraak. In 2016 zette het bedrijf in op optimalisatie van boekhouding en logistiek. Dit jaar ligt de focus opnieuw op productinnovatie en opleidingen voor nieuwe en bestaande EQ3 mentoren.

Equilibre3 kiest er bewust voor om met lokale partners te werken: De Brug in Mortsel voor labeling & packaging en Dockx Logistics te Wilrijk voor stockage en order picking.

Nuttig om weten:  het cijfer 3 in Equilibre3 staat o.a. voor meten – mentor – maaltijdplan. Voor elke cliënt wordt een obesitasprofiel op basis van diverse analyses, klinische en mentale parameters, leef- en slaapgewoonten opgemaakt. Dit is ‘de voeding’ voor het stappenplan dat de EQ3 mentor samen met de cliënt opstelt om de eet- en leefgewoonten aan te passen. In dat stappenplan dat evolueert naar 3 maaltijden per dag zonder tussendoortjes, kunnen de EQ3 vervangmaaltijden (wraps, shakes, soepen en repen) als hulpmiddel gebruikt worden.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.