Nieuws Antwerpen Erga Omnes staat voor vastgoedexpertise

Erga Omnes staat voor vastgoedexpertise

Erga Omnes staat voor vastgoedexpertise

marcVastgoedexpert Marc Roels zette in Kapellen zijn nieuwe vennootschap Erga Omnes op. Hiermee zegt hij de makelaardij vaarwel om zich volledig te focussen op betrouwbare en beëdigde vastgoedexpertise. Ook op het vlak van projectontwikkeling zal Erga Omnes initiatieven nemen. Een van de projecten in portefeuille is ’t Ruytjeshof met 22 luxeappartementen in sfeervolle belle epoquestijl op het hoekdomein in Kalmthout.

Marc Roels heeft een jarenlange ervaring in de vastgoedsector. Hij was ruim 18 jaar zaakvoerder van een makelaarskantoor in Heide-Kalmthout. Daarnaast is hij voorzitter van de Vastgoed Alliantie en vice-voorzitter van de Kamer van Vastgoedexperten (KAVEX). Het immokantoor is nu definitief overgedragen. Op die manier kan Marc Roels zich met Erga Omnes voltijds toeleggen op expertiseactiviteiten en projectontwikkeling.

“Ik ben als vastgoedexpert beëdigd door KAVEX. De Kamer legt de lat voor vastgoedexpertise trouwens heel wat hoger dan de rechtbank. Erga Omnes betekent ‘voor iedereen’ in het Latijn. Hiermee wil ik aangeven dat ik mijn kennis en expertise ter beschikking stel van iedereen die advies wenst over vastgoed. Ook van iedereen en van elke organisatie die een onafhankelijk taxatierapport of een waardebepaling nodig heeft”, legt Marc Roels uit.

Wie interesse heeft om een woning of appartement te kopen, wil toch zeker zijn dat de vraagprijs eerlijk en correct is. In dat geval kan Erga Omnes een objectief taxatierapport met waardebepaling opmaken. Het resultaat van deze tussenkomst is een uitgebreid document met een volledige beschrijving van het pand, zowel technisch als constructief. Advies rond mogelijke gebreken en alle aanverwante informatie horen daar eventueel ook bij.

“Bij een effectieve aankoop kan ik vooraf het contract nakijken om te zien of het wel juist en volledig is. Als beëdigd vastgoedexpert mag ik ook in actie komen bij de splitsing van vruchtgebruik en naakte eigendom van een vastgoed. Dat is eveneens mogelijk bij de verkoop van een eigendom op lijfrente, als iemand aan successieplanning wil doen of een onroerend goed wil schenken.”

Erga Omnes richt zich dus tot iedereen die een objectieve waardebepaling van een onroerend goed nodig heeft. Dat kunnen evengoed eigenaars zijn die hun vastgoed zelf willen verkopen, alsook banken, verzekeringsmaatschappijen, advocaten, bewindvoerders, accountants, notarissen, huisvestingsmaatschappijen enz. die een voorkooprecht willen uitoefenen.

Op het domein van 6.100 m² aan de Kapellensteenweg en de Vogelenzangstraat in Kalmthout ontwikkelt Erga Omnes momenteel ’t Ruytjeshof. Het gaat om het hoekdomein waar voorheen de woning stond van de gerenommeerde boekbindster Berthe van Regemorter. Het is een parkgebied met een uitzonderlijk bomenbestand.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.