Nieuws Antwerpen Eriks Technology Center opent vestiging in Antwerpen-Haven

Eriks Technology Center opent vestiging in Antwerpen-Haven

Antwerpen ERIKS foto DIRK LAENEN

Eriks Technology Center opent vestiging in Antwerpen-Haven

Donderdag 15 juni opent Eriks, Europese marktleider op het gebied van aandrijftechniek, flow- en afdichtingstechniek, industriële kunststoffen, gereedschappen en onderhoud, een nieuwe vestiging in Ekeren. Dankzij deze nieuwe vestiging brengt Eriks haar productkennis en sterke technische service naar de Antwerpse haven.

“Met deze strategische locatie staan we dichter bij het productieproces van onze klanten in sectoren als chemie, petrochemie en overslag. Een snelle lokale productie, een vlotte shutdownservice in de chemie en een toegankelijke balie voor bezoekers en klanten, het is allemaal mogelijk en aanwezig vanuit deze vestiging. Kortom, we zijn vlotter bereikbaar voor onze klanten. Daarnaast denken we na over extra services voor de bedrijven in de haven”, licht business solutions en marketing manager Geert Vermoesen toe.

Ook de efficiëntie binnen Eriks zal er sterk op vooruitgaan met deze zet.
Geert Vermoesen: “Wij brengen vijf divisies samen binnen één gebouw. Dit maakt dat we met ons ruim aanbod aan technische producten, klantvriendelijke service en oplossingen tot op de site van de klant heel flexibel en projectmatig aan de slag kunnen gaan.”

Het gebouw aan de Nieuwelandenweg bestaat uit 5.000 m2 productiehallen en 1.700 m2 kantoorruimte. “In de productiehallen produceren we voornamelijk vlakke dichtingen en industriële en hydraulische slangen. Al onze productdivisies zijn hier aanwezig waardoor we ons verder profileren als multi-product specialist”, zegt Vermoesen.

Het personeel heeft zich reeds kunnen inwerken in de nieuwe omgeving. “We komen terecht in een mooi en fris gebouw dat vlot bereikbaar is en waar onze medewerkers rustig kunnen werken. Er werd goed geïnvesteerd in de inrichting van de kantoren, maar ook de productiehal werd nieuw ingetekend en ingericht. De machines staan efficiënt opgesteld met veel aandacht voor de veiligheid. Dit maakt dat we trots onze klanten kunnen rondleiden”, vult Joeri Serruys, teamleader internal sales gasket technology aan.

Over gans België stelt Eriks zo’n 650 personeelsleden te werk. In het Technology Center Antwerpen-Haven zullen ongeveer 100 mensen aan de slag zijn. De opening van deze vestiging zorgt ervoor dat Eriks ook haar personeelsbestand uitbreidt. “Binnen de hele groep in België zijn we op zoek naar commerciële en technische profielen”, zegt Vermoesen.

Dat Eriks hoog inzet op aanwezigheid in de haven, wil niet zeggen dat de site in Hoboken verdwijnt. “Integendeel”, geeft Vermoesen aan, “in Hoboken gaan we nog meer investeren in onze dichtingstechniek, 3D-printing en kunststofverwerking. In het najaar openen we er zelfs een eigen cleanroom voor het stofvrij en optimaal behandelen van onze dichtingen en rubberonderdelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.