Nieuws Antwerpen Ervaren ondernemers nemen café ’t Hoefijzer over na overlijden eigenaar

Ervaren ondernemers nemen café ’t Hoefijzer over na overlijden eigenaar

Sebastian en Wendy. Foto: Filip Spoelders.

Ervaren ondernemers nemen café ’t Hoefijzer over na overlijden eigenaar

BOECHOUT – Aan de buitenzijde valt het meteen op dat café ’t Hoefijzer in Boechout een nieuw elan heeft gekregen. Dat heeft het café te danken aan Sebastian Fernandez Moreno en Wendy Sels: “We hebben er een volkscafé voor alle leeftijden van gemaakt.”

In Boechout wordt aangegeven dat het café op de hoek van het Sint-Bavoplein en het Jef Van Hoofplein wel eens het oudste van de gemeente zou kunnen zijn. De Vlaamse dienst Onroerend Erfgoed geeft alvast aan dat er in 1804 al sprake was van een herberg Het Hoefijzer.

Sinds een goed jaar stond het gebouw leeg maar daar hebben Sebastian en Wendy verandering in gebracht. “Door het overlijden van de vorige eigenaar bleef het café ongeveer een jaar gesloten. Wij kwamen hier af en toe ook iets drinken en vonden dat deze mooie hoek niet mocht verdwijnen. De ligging in het centrum is ideaal”, geven ze aan.

Foto: Filip Spoelders.

Als ervaren ondernemers gingen ze de uitdaging aan en werd er een maand stevig verbouwd in het pand. “Van de bruine kroeg hebben we een volkscafé gemaakt waar iedereen welkom is. We hebben alle klassieke dranken en onze pils van Cristal komt uit tanks.”

Sebastian en Wendy zijn niet aan hun proefstuk toe als het op ondernemen aankomt. Met Atmospher hebben ze een schilders- en interieurbedrijf terwijl De Kokerij bekend staat om zijn workshops en zijn zomerbar rond de barbecue.

“Voor onze kleine kaart trekken we de lijn van De Kokerij door naar ons café. De tapas die we voor de kleine honger serveren, worden op de barbecue bereid. Tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK krijgen onze gasten trouwens een mini-hamburger. We zullen deze kaart geregeld aanpassen en misschien wel uitbreiden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.