Nieuws Antwerpen ESAS doet indrukwekkende overname

ESAS doet indrukwekkende overname

ESAS doet indrukwekkende overname

robert Net na het jaar waarin het zijn 15-jarig bestaan vierde, doet ESAS de grootste overname uit zijn bestaan. Het ICT-bedrijf uit Wilrijk, neemt alle aandelen over van Simac 3 Services Nederland en België, kortweg S3S. S3S opereert vanuit Leuven. Het Nederlands-Belgische bedrijf is net als ESAS een grote, hoogkwalitatieve, IoT-dienstverlenende organisatie. Door de overname wordt ESAS qua aantal medewerkers dubbel zo groot. Met deze strategische deal wil de ESAS/S3S-groep resoluut klaar staan voor het “Internet of Things”-tijdperk.

ESAS begon in 2000 als een klassiek ICT-bedrijf, maar evolueerde gaandeweg naar verschillende technologieën waaronder digitale televisie, internet, IP-telefonie, printing, point of sales-systemen en banking automaten. Ook op het gebied van smart grids, smart home en smart buildings is ESAS actief, net als met industriële automatisatie, onder de merknaam ‘Solindus’. “Door de overname trekt ESAS samen met S3S resoluut de kaart van het Internet of Things en gaan we met onze multi-technologische kennis voor een kwalitatief en efficiënt operationeel beheer van “smart en connected devices”, legt CEO Robert Decant uit die ESAS 15 jaar geleden oprichtte.

Bij de overname, neemt een deel van het managementteam van S3S, met name CEO Daniel Van Hove en COO Kim Loffens, in eenzelfde beweging een participatie in de nieuwe ESAS+S3S-groep. ESAS groeide de afgelopen 15 jaar uit tot een bedrijf met 550 medewerkers. Met een team van 450 medewerkers dat er na de overname van S3S in BeNeLux bijkomt, betekent dit in totaliteit bijna een verdubbeling van het medewerkersbestand.

“S3S en ESAS hebben heel wat raakvlakken en onze twee bedrijven zijn erg complementair. De samenwerking tussen S3S en ESAS betekent zowel op korte als op lange termijn voor beide bedrijven een belangrijke versterking. Met in de toekomst een gezamenlijke omzet van meer dan 65 miljoen euro en ongeveer 1000 medewerkers, worden we daardoor in de BeNeLux zelfs de onbetwiste marktleider in de IoT-servicemarkt. Het door S3S ontwikkelde Field Service Management Platform, ‘Service Cruiser™’, heeft bovendien een zeer belangrijke strategische meerwaarde voor de ganse groep.”, werpt Robert Decant een ambitieuze blik op de toekomst.

De nieuwe bedrijfscombinatie van ESAS samen met S3S zal verder naar buiten komen onder de commerciële naam ESAS, maar op operationeel vlak zal alles in grote lijnen worden verdergezet. Wel zullen de field units, samen goed voor een 850-tal field technici, samensmelten onder leiding van Kim Loffens als Chief Operations Officer. Daniel Van Hove zal als Chief Commercial Officer de globale commerciële uitbouw van de volledige organisatie voor zijn rekening nemen. Bavo De Cock zal de eindverantwoordelijkheid dragen van alle business units (Professional-, Project-, Remote- & Field Services) als Chief Business Officer. Eric Decant blijft project directeur voor zowel Industriele als ICT/IoT-projecten.

Als CEO zal Robert Decant de globale eindverantwoordelijkheid van de volledige groep waarnemen.
ESAS werd in deze transactie begeleid door Mid-Cap M&A boutique SDM-Valorum en Quorum.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.