Nieuws Antwerpen ESAS neemt Cervo Engineering over

ESAS neemt Cervo Engineering over

ESAS neemt Cervo Engineering over

robertDe ESAS-groep heeft Cervo Engineering uit Temse overgenomen. De ESAS-groep zet daarmee zijn spectaculaire expansie onverminderd verder. Het allround technologiebedrijf uit Wilrijk startte in 2000 (!) als IT-onderneming en groeide inmiddels uit tot een groep met 400 medewerkers. Het voorbije jaar integreerde ESAS reeds ISS Office Support Services uit het West-Vlaamse Spiere-Helkijn. De 150 werknemers van Cervo Engineering worden mee opgenomen in de groep.

Cervo Engineering is een multidisciplinair teken- en engineeringbureau dat de laatste jaren sterk doorgroeide in de telecom. Het bedrijf is evenwel net zo goed actief in de bouwkunde, de elektrotechniek, de informatica, de mechanica als de montage. Vooral in de telecom liggen er raakvlakken met de ESAS-groep. In 2014 werd in Temse een omzet gerealiseerd van 7 miljoen euro. Het bedrijf verzorgt zowel voorstudies, tekent ontwerpen uit en staat in voor de projectengineering.

ESAS en Cervo Engineering hebben niet alleen raakvlakken. De bedrijven vullen elkaar ook bijzonder goed aan. De samenwerking tussen beide ondernemingen zorgt op die manier voor een belangrijke versterking van beide bedrijven, zowel op korte als op lange termijn.

In tegenstelling tot de beginjaren bestrijkt ESAS nu verschillende competentiedomeinen. In 2000 begon het als een klassiek ICT-bedrijf. “Maar gaandeweg zijn we gaan evolueren naar verschillende technologieën waaronder  digitale televisie, ADSL, voice over IP, maar ook printing services, point of sales systemen en banking automaten. Ook op het gebied van smart grids en smart buildings zijn we nu actief net als in industriële automatisatie. Onze slogan luidt dan ook niet voor niets: “Multiskilled services close to you,” legt CEO Robert Decant uit.

“ESAS en Cervo Engineering vormen nu samen een groep van meer dan 550 werknemers en een omzet van pakweg 35 miljoen euro. We worden daardoor in de ICT- en de telecommarkt zelfs de onbetwiste marktleider.”

Bij ESAS legt men sterk de nadruk op opleidingen en trainingen binnen het bedrijf. Vlaams Minister van Werk Philippe Muyters, die recent nog zijn plannen ontvouwde om werkloze jongeren te activeren, kwam enige tijd geleden bij het bedrijf kijken hoe ESAS dit concreet aanpakt. “Het is vooral belangrijk dat iemand die bij ESAS aan de slag wil, de juiste attitude heeft en van aanpakken weet. Veel praktische en technische bagage kunnen we altijd nog binnen het bedrijf zelf aanleren”, zo luidt het bij ESAS waar men de ambitie heeft om op het ingeslagen groeipad te blijven verder gaan. Robert Decant: “In het verleden hebben we bewezen bij bestaande klanten te kunnen blijven groeien door onze hoge flexibliteit en kwaliteit maar door te diversifiëren zijn we ook in staat om nieuwe klanten aan te trekken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.