Nieuws Antwerpen ESAS neemt Nederlandse Spitters over

ESAS neemt Nederlandse Spitters over

ESAS neemt Nederlandse Spitters over

WILRIJK – Het Nederlandse Spitters, een toonaangevende speler op de markt voor telecommunicatienetwerken en aannemer van glasvezel- en kabelnetwerken, maakt voortaan deel uit van de ESAS-groep. Het gaat om de derde overname in één jaar tijd voor de field en infratechniek dienstengroep uit Wilrijk. Tevens kondigt het bedrijf aan dat Bavo De Cock, voordien coo, oprichter Robert Decant is opgevolgd als ceo.

Door deze derde overname verbreedt de ESAS-groep haar expertise en verhoogt het de slagkracht om een end-to-end oplossing aan te bieden: één aanspreekpunt en oplossing voor buitenwerken, installatie en onderhoud van netwerken tot het connecteren van slimme toestellen.

Spitters is een gevestigde waarde in Nederland. Als toonaangevende speler op het vlak van telecommunicatienetwerken is het bedrijf zeer complementair met de eerdere overnames van Teletronika, Lomitel en BAM Infratechniek België. Spitters is gespecialiseerd in engineering, aanleg, onderhoud en beheer van fysieke telecommunicatienetwerken; zowel in glasvezel als coax.

Het Nederlandse bedrijf is op het moment van overname een 425-tal medewerkers sterk. “Al deze gespecialiseerde werkkrachten komen er nu bij om de uitbreiding van onze IoT-diensten te ondersteunen”, vertelt Bavo De Cock, de nieuwe ceo van ESAS, dat nu zo’n 2.000 werknemers telt.

In het kader van deze overname werd Tikehau Capital aangetrokken als nieuwe financieringspartner. Het 51%-aandeel van Buysse & Partners, het Antwerpse investeringshuis dat sinds 2016 een participatie heeft in ESAS, neemt door deze transactie toe tot 57%. Het management van ESAS behoudt 43% aandelen.

Bavo De Cock volgt Robert Decant op

ESAS werd 20 jaar geleden opgericht door industrieel ingenieur Robert Decant. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit van een start up tot het huidige toonaangevend dienstenbedrijf. Hij geeft nu de ceo-fakkel door aan Bavo De Cock, voordien coo bij ESAS. “Met heel veel trots geef ik de fakkel door aan een topteam dat ESAS mee heeft gebracht waar het vandaag staat”, vertelt Robert Decant.

Robert Decant neemt samen met zijn broer Eric Decant de automation-activiteiten van ESAS over, waarvan ze ook oprichters zijn. Robert en Eric zetten deze activiteiten autonoom als zelfstandig bedrijf verder onder de naam Digi-Flow.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.