Nieuws Antwerpen Essent.be stimuleert groene vingers

Essent.be stimuleert groene vingers

Essent.be stimuleert groene vingers

Energieleverancier Essent.be heeft tijdens de lente een moestuinbak geïnstalleerd op vraag van enkele werknemers. Deze week konden ze voor het eerst oogsten. Met dit initiatief wil Essent.be medewerkers dichter bij elkaar brengen op een leuke, gezonde én groene manier.

Het initiatief kwam van Mieke Desmet, business desk medewerkers bij Essent.be. Ze haalde inspiratie uit een magazine en benaderde de HR-afdeling die meteen erg enthousiast reageerde. Enkele dagen later konden ze al aan de slag.

“We hebben van alles gezaaid”, zegt Mieke Desmet, “radijzen, warmoes, spinazie, munt, look, aardbeien, peterselie,… kortom alles wat gemakkelijk groeit. Voor de eerste keer hebben we geselecteerd op een hoge succesfactor”, lacht ze.

Deze week kon het moestuin-team voor het eerst oogsten: radijzen. “We hebben onze oogst meteen verdeeld binnen het bedrijf. Tijdens de lunch hebben we toastjes met platte kaas en gehakte radijzen geserveerd. Rechtstreeks uit onze tuin.”

De workload valt naar eigen zeggen goed mee. “Een tiental minuten per dag volstaat al. Enkel bij warm weer moet je vaak water geven. Tijdens een droog weekend gaan we een laatste keer met de gieter langs op vrijdagavond en letten we er op dat we de maandag extra veel water geven”, besluit Mieke.

Het initiatief is volgens Essent.be een groot succes. Ze kijken al uit naar hoe ze de moestuin kunnen uitbreiden, en ze willen ook later op het jaar een aantal wintergroenten planten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.