Nieuws Antwerpen Euronics Belgium en Qcom gaan samen

Euronics Belgium en Qcom gaan samen

Euronics Belgium en Qcom gaan samen

selexionPer 1 januari e.k. zal de ICT-groepering Qcom haar retail activiteiten verder uitbouwen in samenwerking met Euronics Belgium (Wommelgem), de holdingmaatschappij van Selexion, Selexion Clix en Selexion PC.

Het gaat om vijf leden van Qcom met een 14-tal vestigingen verspreid over België: het West-Vlaams CBM Moerman, de winkelpunten van het Limburgse EuroSys, het Oost-Vlaamse PC Center, het Vlaams-Brabantse VCD Devroede en het Antwerpse Webstore.be (onderdeel van de Van Roey ICT Group). Deze vijf familiebedrijven hebben de expertise en snelle dienstverlening waar Euronics Belgium voor staat in hun DNA.

Organisatorisch blijft alles min of meer gelijk. De vijf ondernemingen behouden hun eigenheid, maar dan onder de Selexion vlag. Voor Eurosys blijft het Business Center in Houthalen autonoom opereren onder de merknaam Eurosys. Al de huidige medewerkers blijven op post.

CBM Moerman, EuroSys retail, PC Center, VCD Devroede en Webstore.be blijven hun klanten IT, Telecom en Consumer Electronics aanbieden, als een onderdeel van het dynamische netwerk van meer dan 150 Selexion handelszaken verspreid over België.

Qcom brengt heel wat relevant ICT-vakmanschap in de groepering en kan op haar beurt genieten van de service die Euronics Belgium levert op gebied van aankoop, marketing, logistiek en verkoop.

Voor de klanten van CBM Moerman, Eurosys retail, PC Center, VCD Devroede en Webstore.be betekent deze samenwerking een verdere professionalisering met een focus op de, uitstekende service op mensenmaat, de expertise van alle medewerkers en een snelle logistieke service in de lokale vestigingen.

Selexion staat voor ‘beter en niet duurder’ en levert haar klanten aan “correcte prijzen.”

Zowel Euronics Belgium als Qcom geloven sterk in een omnichannel strategie voor hun groeipad. Het uitbouwen van een sterk e-commerce platform met focus op het assortiment, de gebruiksvriendelijkheid en de juiste ondersteuning voor de klant is dan ook prioritair. Het online en het winkelgebeuren versterken elkaar op elk moment zodat de beleving instore en online naadloos in elkaar overloopt. De recent vernieuwde e-commercetool van Selexion zet alvast een eerste grote stap in dit verhaal.

De aankoopomzet die Qcom in retail meebrengt wordt geschat op een 25 miljoen euro. Hierdoor stijgt het aankoopvolume van Euronics Belgium met +/- 10%. De laatste jaarrekening geeft een omzet aan van 263 miljoen euro of een stijging van 6%.

In december worden alle interne medewerkers op de hoogte gebracht en worden de nodige voorbereidingen getroffen om vanaf 1 januari 2016 het officiële startschot te geven voor de marketingwissel en de volledige integratie.

Op de foto van links naar rechts: Pat Van Roey (Webstore.be), Mark Lens (Eurosys), Hans Carpels (Euronics Belgium)), Diederik Mechiels (PC Center), Jean-Luc Debusscher (VCD Devroede) en Kurt Moerman (SBM Moerman).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.