De bezielers van de Antwerp Coffee Week. Foto: RR De bezielers van de Antwerp Coffee Week. Foto: RR

Europese koffie hoofdstad Antwerpen eert zwarte goud tijdens Antwerp Coffee Week: “Elk aspect van koffie in spotlight zetten”

Op 1 oktober genieten koffiefielen net dat tikkeltje meer van hun bakje troost. Het is dan Internationale Dag van de Koffie. In aanloop naar die bijzondere viering slaan enkele jonge Antwerpse ondernemers de handen in elkaar. Van maandag 25 september tot en met zondag 1 oktober organiseren zij voor de tweede keer de Antwerp Coffee Week. Verschillende Antwerpse koffietentjes nemen deel aan en organiseren de hele week acties en proeverijen. “We willen koffiebars in en buiten Antwerpen verbinden”, klinkt het bij de organisatie.

Caffènation, Kolonel Coffee en Black & Yellow. Het is slechts een greep uit de reeks Antwerpse koffiebars die de deuren extra openzetten tijdens de Antwerp Coffee Week. De hele week kunnen liefhebbers van het zwarte goud terecht bij hun geliefkoosde koffiebar voor een koffieproeverij of een partijtje gok-de-koffie.

Antwerpen ademt koffie. De organisatie wil mensen dan ook aansporen om zo veel mogelijk koffiebars te bezoeken. “Daarom lanceren we een pony loyalty card”, vertelt medeoprichter Iris Perkisas. “Oftewel een klantenkaart bij alle deelnemende bars. Zij die aan het einde van de week een volle kaart hebben met verschillende stempels, maken kans op een prijs. Een uitgelezen kans om het veld te ontdekken. Net zoals deze week een uitgelezen kans vormt om elk aspect van koffie in de spotlight te zetten.”