Eurovino EDC

Eurovino zorgt voor doorstart van wijnopslag- en bottelbedrijf EDC

ANTWERPEN - Eurovino neemt na een overeenkomst met de curator EDC over. Het zorgt zo voor een doorstart van wijnopslag en bottelbedrijf EDC gevestigd aan het Houtdok in de Antwerpse haven, dat afgelopen zomer de boeken had neergelegd.

Door de overname van EDC breidt Eurovino haar huidige bulkopslagcapaciteit voor wijnen van 1,75 miljoen liter uit met 700.000 liter en voegt het 4 volautomatische bottellijnen voor fles en bag-in-box toe aan haar productiecapaciteit. Hiermee wordt Eurovino in één beweging de grootste onafhankelijke bottelaar van het land.

Luc Van Dijck, Managing Director Eurovino: "Sinds 2010 is de dienstverlening aan derden gestaag beginnen groeien en werd het dienstenpakket fors uitgebreid. Aangezien momenteel de huidige opslag- en bottelcapaciteit bijna volledig benut is, biedt deze overname een welkom groeipotentieel."

Eurovino, opgericht in 1968, is een wijnopslag- en bottelbedrijf dat haar diensten aanbiedt niet enkel aan zusterbedrijf Vinoherck, importeur en groothandelaar, maar eveneens aan andere importeurs, handelaars en producenten uit binnen- en buitenland. Met deze doorstart van EDC worden een 10-tal arbeidsplaatsen verzekerd en blijven er een aantal importstromen van wijnen verankerd in Antwerpen.