Nieuws Antwerpen Evenementensector verwacht miljardenverlies door coronacrisis

Evenementensector verwacht miljardenverlies door coronacrisis

Evenementensector verwacht miljardenverlies door coronacrisis

ANTWERPEN – De Belgische evenementensector verwacht een omzetverlies van 54% in 2020 ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit een nationale bevraging van het expertisecentrum Publieke Impact van de Antwerpse Karel de Grote Hogeschool. Organisatoren schatten het verlies op 1,3 miljard euro, toeleveranciers verwachten meer dan 3,6 miljard euro te verliezen.

Het expertisecentrum van KdG bevroeg 1.119 organisaties, of ruim een derde van alle organisaties die voor meer dan 50% van hun omzet betrokken zijn in de organisatie van evenementen. Negen organisaties op de tien denken in de huidige situatie niet langer dan zes maanden verder te kunnen zonder in serieuze financiële problemen te geraken. 65% van de organisaties dacht eind maart dat de huidige steunmaatregelen niet zouden volstaan.

Volgens hoofdonderzoekster Christine Merckx is de nood aan langdurige steunmaatregelen groot: “Evenementen kunnen niet zomaar terug opgestart worden, en misschien al helemaal niet meer zoals voor de crisis het geval was. Het vergt maanden planning om weer op gang te raken en de eerste events te kunnen laten doorgaan.” De Vlaamse regering maakt werk van de nodige ondersteuning.

Publieke Impact is een expertisecentrum van de Antwerpse Karel de Grote Hogeschool. Het verricht toegepast wetenschappelijk onderzoek met als doel evenementen en andere stedelijke activiteiten beter af te stemmen op burger en maatschappij.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.