Nieuws Antwerpen Eventication helpt gemeenten en steden bij zoektocht vrijwilligers

Eventication helpt gemeenten en steden bij zoektocht vrijwilligers

Eventication helpt gemeenten en steden bij zoektocht vrijwilligers

ANTWERPEN/BOORTMEERBEEK – De start-up Eventication wil steden en gemeentes gratis helpen in hun zoektocht naar vrijwilligers om oudere en zwakkere te helpen tijdens deze moeilijke periode. Eventication uit Boortmeerbeek werd in 2018 opgericht door eventorganisatoren, waaronder Antwerpenaar Tim Van Damme.

Eventication is een platform waarbij eventorganisatoren hun crew en vrijwilligersplanning kunnen automatiseren en beheren. Momenteel heeft het een pool van meer dan 10.000 vrijwilligers over heel België.

Het bedrijf heeft hun platform nu aangepast zodat steden en gemeenten vrijwilligers makkelijk kunnen oproepen om te registreren en te beheren.

“We hopen door ons platform gratis open te stellen voor steden en gemeenten dat vrijwilligers makkelijker de weg vinden om hen te registreren en dat steden en gemeenten minder worden belast met de planning en administratie hiervan. Hoe sneller mensen zich kunnen registreren, hoe sneller steden en gemeentes deze vrijwilligers kunnen inzetten”, aldus Sam Van Damme, co-founder van Eventication.

Onder meer Jazz Middelheim, Gent Jazz, Couleur Cafe, Maanrock, Paradise City, World Choir Games, Stad Mechelen, … doen een beroep op Eventication.

Naast Tim Van Damme, ex designer bij Instagram en Dropbox in Silicon Valley, en Sam Van Damme, ex sofware developer bij Zestie in Silicon Valley, zijn ook advocaat Frank Hoogendijk en event- en festivalorganisator Nick Verheyden de mede-oprichters.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.