CarrefourMarketBrecht004

Ex-renner Nick Nuyens opent Carrefour Market in Brecht

Voormalig wielrenner Nick Nuyens, die talrijke overwinningen boekte en tien jaar geleden de 95ste Ronde van Vlaanderen won, ruilde de fiets al even voor het ondernemerschap. In Brecht heeft hij nu als franchisepartner een nieuwe Carrefour Market geopend. De dagelijkse leiding van de nieuwe supermarkt in Brecht komt in handen van Lynn Peeters en Koen Dierckx.

Ex-wielrenner Nick Nuyens is met deze opening van de Carrefour Market in Brecht niet aan zijn proefstuk toe. Hij baat al een Carrefour uit in Testelt.

De winkel in Brecht heeft een oppervlakte van 1.100m² en telt drie traditionele kassa’s en vier selfscankassa’s. "We zullen voornamelijk residentiele klanten ontvangen. Maar gezien de ligging, vlakbij een op- en afrit van de E19, verwachten we ook klanten uit buurgemeenten", aldus Nick Nuyens. "Ook levering aan huis is mogelijk."

Lokale producten

In de nieuwe supermarkt spelen lokale producten een grote rol. "Zo komen de eieren van familiebedrijf Noordwateringshoeve uit Wuustwezel. De koffie wordt geproduceerd door Taeymand Coffee uit Hoogstraten en er is ambachtelijk hoeve-ijs van het Boerenijsje uit Wuustwezel", vertelt Nick Nuyens.

Ook aan het milieu werd gedacht. "Zowel in het aanbod als in de uitvoering van de winkel is er aandacht voor duurzaamheid. Zo is de winkel volledig uitgerust met LED-verlichting. Elektronische prijsaanduidingen zorgen voor onmiddellijke en correcte prijsweergaven. Er is een nieuwe CO2 koelinstallatie, de plaatsing van zonnepanelen volgt later dit jaar", besluit Nick Nuyens.

De nieuwe supermarkt biedt werk aan 20 personeelsleden.