Expect Me bedenkt innovatieve software voor hotelsector

Roeland Verhamme, ceo van tech start-up EXPECT ME, werkt mee aan de digitale innovatie binnen de hotelsector. Het bedrijf uit Kontich creëerde een software waardoor hotelgasten specifieke wensen kunnen selecteren in verband met hun hotelkamer.

Momenteel kan elke hotelgast al kiezen voor een bepaald type kamer, maar het doel van EXPECT ME is om nog dieper in te gaan op de keuzebehoefte van de gast. Door de nieuwe software van het jonge techbedrijf kan er nu gekozen worden voor specifiekere wensen, zoals bijvoorbeeld een kamer dicht bij een lift, op de eerste of de zevende verdieping slapen of een specifiek kamernummer. Dit is grensverleggend voor de sector want nog geen enkele andere software developer biedt dit aan.

Hoewel de software nog niet officieel gelanceerd werd, zou het volgens Roeland Verhamme al heel wat interesse hebben gewekt in de hotelsector. “Er lopen op dit moment onderhandelingen met enkele grote ketens”, zegt hij.

De hotelsector staat er nochtans niet goed voor sinds de uitbraak van het coronavirus. Toch blijft Roeland Verhamme voor de hospitalitysector kiezen. “Hotels en hospitality zijn mijn passie. Ik werkte vroeger zelf in enkele grote ketens. Toen ik de sector verliet, bleef ik geboeid door de werking van hotels en de ervaring die ze voor hun gasten creëren.”

Roeland Verhamme wist reeds een sterk team rond zich te verzamelen. Businesspartner Frank Smits heeft al ettelijke jaren ervaring in IT op de teller en ook de samenwerking met incubator/accelerator Road21, met Filip Smet aan het roer, zal het bedrijf geen windeieren leggen.