Nieuws Antwerpen Expediteurs van VEA kozen nieuw bestuur

Expediteurs van VEA kozen nieuw bestuur

Expediteurs van VEA kozen nieuw bestuur

veaVEA, de Vereniging voor Expeditie, Logistiek en Goederenbehandeling van Antwerpen (VEA) heeft een nieuw bestuur gekozen. Tijdens de jaarlijkse statutaire algemene vergadering onder leiding van voorzitter Johan Proost werden zeven collega’s benoemd tot bestuurder.

VEA vertegenwoordigt al meer dan 100 jaar de expediteurs, de douane-experten en de logistieke dienstverleners in en om de haven van Antwerpen. De vereniging wordt geleid door een actief bestuur dat geregeld vernieuwd wordt.

Bij de recente algemene verkiezingen hebben de aanwezige en vertegenwoordigde leden zeven bestuursleden aangeduid. Het gaat dan om:

 Kurt Crauwels, Managing Director en gedelegeerd bestuurder van Eca Antwerp.
 Frank De Fyn, Vice-President van ArcelorMittal Logistics Belgium.
 Walter Drossaert, oprichter en Managing Director van Vedrova.
 Stefan Dubois, Director Ocean Freight Belgium voor DHL Global Forwarding.
 Bruno Gerardis, Managing Director, van JAS Forwarding Worldwide Belgium.
 Jef Hermans, Managing Director van Portmade.
 Bart Van Rossen, Directeur en Division Manager van Rhenus Logistics.

Naast het opvolgen en behandelen van verschillende actuele dossiers zoals de invoering van de verplichte weging van containers, de invoering van de Union Customs Code, de directe vertegenwoordiging, de operationele opstart van het Centraal Boeking Platform en nog vele andere belangrijke zaken, wil VEA dit jaar bijkomend de focus leggen op 2 thema’s die de komende jaren een cruciale factor zullen spelen in de competitiviteit de sector. Het gaat dan om duurzaamheid en big data.

Geert De Wilde, voorzitter VEA Commissie Logistiek, lichtte toe dat het ontwikkelen van een Lean en Green programma voor de expeditie sector verder wordt uitgewerkt met het VIL. Hij benadrukte het belang hiervan voor de sector en roept de VEA leden op om deel te nemen aan dit project. Doelstelling is om de Antwerpse expediteurs-gemeenschap internationaal in de markt te zetten als een duurzame oplossing voor de wereldwijde logistieke stromen.

Uit de 10 thesissen die dit jaar werden ingediend om mee te dingen naar de VEA Prijs, werden 2 werken gelijkwaardig bevonden. De VEA prijs werd daarom dit jaar uitgereikt aan Jan Delen voor zijn masterscriptie “Aansprakelijk voor goederen op de kade. Het einde van het juridisch niemandsland?” met als promotor Prof. Kristiaan Bernauw. Het werk werd voorgedragen tot het bekomen van de graad van manama in het Zee- en
Vervoerrecht aan de Universiteit Antwerpen.

Ex-aequo werd ook Kevin Van Gastel bekroond voor zijn bachelorproef “Xrail Capacity Booking. Connecteren met CFL” met als promotoren de heren Jan-Pieter Cootjans en Filip Aerts. Het werk werd voorgedragen tot het bekomen van een professionele bachelor bedrijfsmanagement met afstudeerrichting logistiek management aan de Karel de Grote Hogeschool.

Beide heren kregen de VEA prijs uitgereikt onder de vorm van een cheque en een getuigschrift.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.