Nieuws Antwerpen Extra Antwerps tintje op de Boekenbeurs

Extra Antwerps tintje op de Boekenbeurs

Matthieu Bout

Extra Antwerps tintje op de Boekenbeurs

Matthieu Bout

Matthieu Bout

Pandora Publishers en Artus Uitgevers geven de 80ste Boekenbeurs een extra Antwerps tintje. Beide Antwerpse uitgeverijen waren sowieso al erg gefocust op het uitbrengen van boeken met een Antwerpse invalshoek en mikken nu met enkele recente uitgaven nog meer op boekenliefhebbers van alles wat van ver of dichtbij met de Sinjorenstad te maken heeft.
Op stand 402 valt vooral het fotoboek #Antwerp op waarmee de 29-jarige Matthieu Bout recent zijn reputatie vestigde als stadsfotograaf. Onder het pseudoniem @DenAntwerpenaar wist hij zowel op Twitter, Instagram en Facebook ettelijke tienduizenden volgers achter zijn project te krijgen.

“Dagelijks trekt Matthieu erop uit om de bekende en minder bekende plekjes van de ‘koekenstad’ op de gevoelige plaat te leggen. Het was bijna de logica zelve dat we daar met Artus Uitgevers een fraai boek over zouden maken. Dit bijzonder boek werd onlangs door burgemeester Bart De Wever en Guillaume Van der Stighelen, publicist en één van de Grungblavers, met veel lof gepresenteerd op ’t Schoon Verdiep van het Antwerpse stadhuis. Toepasselijker kan haast niet”, legt uitgever Christophe Valkeniers uit. Hij benadrukt dat er ook van diverse bedrijven al behoorlijk wat belangstelling is voor de foto’s van @DenAntwerpenaar.
De signeerkalender van de Boekenbeurs vermeldt dat Matthieu Bout op dinsdag 8 november van 19u30 tot 21u op de stand van Pandora Publishers en Artus Uitgevers zijn boek zal handtekenen.

Op datzelfde Schoon Verdiep mochten ook de Strangers enkele dagen later hun opwachting maken om een andere uitgave van Artus boven de doopvont te houden: “Antwarpe mé de Strangers”. “Er is nog steeds een grote belangstelling voor dit door en door Antwerpse fenomeen. Bijgevolg kan het boek over de Strangers niet ontbreken op de 80ste editie van de Boekenbeurs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.