Nieuws Antwerpen Extra sluitingen en meer telewerk

Extra sluitingen en meer telewerk

Extra sluitingen en meer telewerk

ANTWERPEN – Na Wallonië en Brussel worden nu ook in Vlaanderen strengere coronamaatregelen opgelegd. Dat heeft de Vlaamse regering dinsdagavond gecommuniceerd. Toch zijn er een aantal verschillen, zo blijft de avondklok behouden vanaf middernacht tot 5 uur ’s ochtends. De maatregelen gaan in op vrijdag 30 oktober om 18 uur en gelden voor onbepaalde tijd.

Alle culturele huizen moeten de deuren sluiten, met uitzondering van de bibliotheken. Ook evenementen kunnen niet plaatsvinden, behalve de wekelijkse markten. Kerstmarkten en rommelmarkten zijn verboden. Daarop besliste onder meer het Antwerpse Fakkeltheater al om de deuren tot en met 29 november te sluiten.

Winkelen blijft mogelijk, maar het kan enkel nog met maximaal twee volwassenen, of één volwassene en twee minderjarige kinderen.

Ook op sportvlak worden heel wat beperkingen opgelegd, zo mag sporten vanaf 12 jaar alleen nog buiten in een groep van maximaal 4 personen. Zwembaden, binnenspeeltuinen, bowling, bioscopen, fitness, wellness & sauna’s, casino’s en gokkantoren moeten de deuren sluiten.

Meer telewerk

De Vlaamse regering is van mening dat het telewerken beter moet en maximaal moet worden toegepast. Vlaams minister voor Economie Hilde Crevits gaat samen met de sociale partners, werkgevers en werknemers bekijken hoe het telewerk beter kan georganiseerd worden.

Bedrijven die verplicht moeten sluiten zullen van de Vlaamse regering steunmaatregelen krijgen zonder omzetverlies te moeten bewijzen.

Verder wordt het aantal aanwezigen bij erediensten, begrafenissen en huwelijken weer beperkt tot maximaal 40 personen. Nadat de herfstvakantie al was verlengd, zullen de universiteiten en hogescholen overschakelen op code rood. Dit betekent dat maximaal op afstandsonderwijs zal ingezet worden.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Antwerpen
Antwerpen

Opnieuw 12 faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 3 juni het faillissement van 12 bedrijven en zelfstandigen… Lees meer

Dossier
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.