Nieuws Antwerpen Extra week vrijaf voor werknemers Protime

Extra week vrijaf voor werknemers Protime

Extra week vrijaf voor werknemers Protime

Alle 350 werknemers van Protime krijgen een week extra vrijaf toegekend. Met deze extra tijd wil de marktleider in softwareoplossingen voor tijdregistratie zijn werknemers bedanken voor hun inzet en veerkracht in het voorbije coronajaar en hun een hart onder de riem steken. “In deze thuiswerktijden hadden veel werknemers het mentaal zwaar te verduren. Zeker wanneer ze hun werk met de opvang van hun kinderen moesten combineren. Door hen een week extra vrijaf te schenken, laten we ze al uitkijken naar betere tijden,” aldus Peter s’Jongers, ceo van Protime uit Aartselaar.

Deze thuiswerktijden hakken er bij veel werknemers hard in. Er is niet alleen het gemis van collega’s, maar uit een recent Protime-onderzoek uit februari 2021 blijkt ook dat ruim drie kwart van de ondervraagden (76,7%) het gevoel hebben dat hun werk- en privétijd op een thuiswerkdag meer in elkaar overvloeien dan wanneer ze op kantoor werken. Het té sterk overvloeien hiervan kan zorgen voor extra stress en het gevoel voortdurend aan het werk te zijn.

Om hen een hart onder de riem te steken, besloot Protime daarom zijn 350 werknemers een week extra vrijaf te geven. “Thuiswerk is broodnodig in de strijd tegen corona, maar het is één van de redenen waardoor veel werknemers mentaal op hun tandvlees zitten. Door hun extra tijd te schenken, bieden we hen een leuk vooruitzicht naar betere tijden en de mogelijkheid om te kunnen deconnecteren van hun werk,” aldus Peter s’Jongers.

Uitstekend jaar voor Protime

Het samenvloeien van werk en privé tijdens thuiswerk, had eveneens tot gevolg dat veel bedrijven de noodzaak inzagen om de werktijd van hun werknemers beter te monitoren. Door de registratie van hun gewerkte tijd, kunnen werknemers namelijk hun werk-privéleven beter in balans houden en in de gaten houden dat ze niet te veel gaan werken. Protime heeft er dan ook een uitstekend jaar opzitten waarin het de vraag naar zijn MyProtime-tool met een kwart zag toenemen.

Dit is meteen ook een reden waarom deze Great Place to Work besloot om zijn werknemers een week extra vrijaf toe te kennen. “Het is enkel door de inzet van alle Protimers dat we in staat waren om zo’n sterke resultaten neer te zetten. Met deze geste wil ik hen dan ook bedanken voor hun inzet en veerkracht in het voorbij coronajaar,” besluit Peter s’Jongers.

Protime werd opgericht in 1995 en is marktleider op het gebied van tijdregistratie, personeelsplanning, toegangscontrole en online samenwerken. Het bedrijf uit Aartselaar is al 9 jaar op rij een Great Place to Work en sinds 2019 ook een Best Managed Company. De organisatie telt ruim 350 ‘Protimers’ en heeft vestigingen in Aartselaar (BE), Namur (BE), Waddinxveen (NL), Frankfurt (DE), Capellen (LU), Parijs (FR) en Manchester (UK).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.