Nieuws Antwerpen Extra wekelijkse treinverbinding tussen Antwerpse haven en Ruhrgebied

Extra wekelijkse treinverbinding tussen Antwerpse haven en Ruhrgebied

Extra wekelijkse treinverbinding tussen Antwerpse haven en Ruhrgebied

Er komt een extra wekelijkse verbinding tussen de twee containerterminals aan het Deurganckdok in de haven van Antwerpen en het Duitse Andernach. Die verbinding wordt tot stand gebracht door Spooroperator H&S Container Line. Deze operator heeft al een wekelijkse rit op deze route. Maar de frequentie wordt verhoogd naar twee wekelijkse rondritten dankzij financiële ondersteuning vanwege het Antwerpse Havenbedrijf. Vorig jaar organiseerde dit een oproep voor projecten om de spoorverbinding tussen Antwerpen en de regio’s Rijn-Ruhr en Rijn-Main te verbeteren. H&S Container Line sleepte de financiële ondersteuning in de wacht.

Voor de regio’s Rijn-Ruhr en Rijn-Main is Antwerpen de meest nabij gelegen haven en dus hun natuurlijke toegangspoort van en naar het hinterland. In 2015 werden 64 miljoen ton goederen vervoerd tussen Antwerpen en Duitsland. Hoewel het merendeel van de goederen vanuit de Rijn-regio via het water richting Antwerpen worden vervoerd, gebeurt toch nog heel wat goederentransport via de weg. Vandaar de oproep voor projecten om meer goederen via het spoor te vervoeren. Voor het Havenbedrijf is spoorvervoer de toekomst.

H&S Container Line startte in december 2016 met een nieuwe directe open spoorverbinding op Andernach. De trein rijdt 1 rondrit per week tussen Andernach en kaaien 1700 en 1742 aan het Deurganckdok.  “De financiële ondersteuning van het Havenbedrijf stelt ons in staat om zowel de Antwerpse als de Rijn gebaseerde klanten een duurzaam spoorproduct aan te bieden, zegt Heiko Brückner, CEO van H&S Container Line.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.