Nieuws Antwerpen Facility Solutions doet overname

Facility Solutions doet overname

Facility Solutions doet overname

receptieFacility Solutions NV, een onderdeel van de facilitaire dienstverlener Facilicom Services Group en specialist in het beheer van facilitaire diensten voor middelgrote en grote ondernemingen heeft de divisie Receptie- ebn Mailroomservices (RMS) overgenomen van ManpowerGroup Solutions.

Het afstoten van haar divisie Receptie- en Mailroomservices (RMS) past in de internationale strategie van Manpower. Met de verkoop van de business unit aan Facilicom, komt RMS terecht in een bedrijf waar deze dienstverlening tot haar corebusiness behoort. ManpowerGroup Solutions heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de dienstverlening en tewerkstelling van alle personeelsleden gegarandeerd zijn.

Met de overname van de business unit Receptie- en Mailroomservices, staan de receptiediensten van Facilicom België, een belangrijk onderdeel en verlengstuk van facility management, nu helemaal op de kaart. “Dankzij de acquisitie kan de groep de receptiediensten verder professionaliseren en uitbreiden”, stelt algemeen directeur Facility Solutions, Claudine Decorte, “Een welgekomen aanvulling en verrijking met bijkomende knowhow. Voortaan kunnen we concepten in FM meer geïntegreerd aanpakken. Receptie- en mailroommedewerkers zijn immers een belangrijke schakel in het facility team van elk bedrijf : zij faciliteren niet alleen de werking en het onthaal, maar leveren de belangrijkste bijdrage tot een aangenaam onthaal en heten zowel bezoekers als medewerkers elke dag opnieuw welkom!”

De overname past overigens perfect in het hostmanship programma van Facilicom, die in 2016 de meest klantgerichte facilitaire organisatie wil worden.!

Facility Solutions groeide in 2015 tot 16,5 miljoen euro omzet met 90 medewerkers, waaronder 40 receptionisten. Tot Facility Solutions behoren ook de 150 medewerkers van Airport Caddy op de luchthaven van Zaventem die zorgen voor vervoer en onthaal van PRM’s (Persons with reduced mobility).

Met de overname van RMS zal de omzet van Facility Solutions ruim boven de 20 miljoen euro/jaar stijgen, en is Facility Solutions 130 medewerkers rijker. Facilicom maakt zich sterk de dienstverlening bij alle klanten te kunnen verderzetten.

De overname geeft interessante opportuniteiten voor verdere groei en uitbreiding van zowel receptie- als facility services bij opdrachtgever. Tot de Facilicom-bedrijven behoren immers ook Prorest Catering, Trigion Security Gom Cleaning en One Building Maintenance, samen goed voor 4000 medewerkers in België.
Facilicom heeft regionale operationele zetels in onder meer Zaventem, Gentbrugge, Lummen, Hoboken en Aartselaar. De stafdiensten zijn gehuisvest in Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.