Nieuws Antwerpen Farmaceutische sector heeft dringend nood aan jong talent

Farmaceutische sector heeft dringend nood aan jong talent

Farmaceutische sector heeft dringend nood aan jong talent

In de chemie-, kunststoffen- en farmasector werden de voorbije twee jaar 1.400 nieuwe jobs gecreëerd. Maar de vraag naar arbeidskrachten is groter dan het aanbod, zo blijkt uit een onderzoek van de sectorfederatie essenscia. Er zijn in de hele sector in België meer dan 1000 openstaande vacatures, waarvan 550 in Vlaanderen.
Zeker de provincie Antwerpen wordt met dit fenomeen geconfronteerd, uiteraard wegens de omvangrijke energiecluster in de haven. Maar ook in de Kempen zijn er belangrijke chemische bedrijven, zoals Soudal in Turnhout, producent van siliconen, mastieken en andere producten voor de bouwsector en de doe-het-zelver.

In Geel heb je de farmaceutische groep Sanofi die een nieuwe investering doet waarbij een hondertal nieuwe jobs worden gecreëerd en in Zwijndrecht poot het Japanse chemiebedrijf Nippon Shokubai een nieuwe fabriek neer die goed is voor 70 extra jobs.

De sector heeft vooral creatieve mensen nodig met een technische achtergrond.
De innovatiedrang en wil om te investeren, resulteert in een continu aanbod van vacatures, zowel op technisch als commercieel en grafisch vlak. Want de sector kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan profielen.

“Wij zijn altijd op zoek naar jong talent, in alle mogelijke richtingen. Want je hoeft niet uitdrukkelijk een chemische achtergrond te hebben”, benadrukt Group HR manager van Soudal Bart Heyvaert. “Er is in het algemeen nood aan creatieve mensen met een technische achtergrond die zelf ideeën kunnen uitwerken. Dat er mensen mee aan boord komen die in andere domeinen thuis zijn, maakt het net zo verrijkend om nieuwe ideeën en inzichten in te brengen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.