Nieuws Antwerpen Federatie van betonindustrie reikt prijzen uit

Federatie van betonindustrie reikt prijzen uit

Federatie van betonindustrie reikt prijzen uit

small-scale-wilrijkDe Federatie van de Betonindustrie (FEBE) heeft zopas en aantal projecten bekroond die zijn uitgevoerd in prefab beton. De onderscheiding voor de ‘small scale precast’ waarbij kleine elementen van prefab beton in grotere projecten worden gebruikt, ging naar het ‘Wilrijkse plein’, een sportcentrum in Wilrijk met o.m. sportvelden in kunstgras.

Het project behelst de aanleg van wandel- en looppaden, die werden ingekleed  met parkstenen van het type Aquaflow, geproduceerd door  de firma Stradus Infra nv. De stenen hebben een vijfhoekige vorm en zijn 8 cm. dik. De werken passen in het Masterplan Wilrijkse Plein dat het ontwerpbureau Stramien cvba uitwerkte in opdracht van de voormalige voetbalclub Beerschot AC en de Stad Antwerpen. De architect was Ontwerpbureau Stramien.

De jury was vooral gecharmeerd door de  vijfhoekige elementen die op verschillende manieren kunnen worden gebruikt bij de vernieuwing van dorpen. Ze kunnen ook op speelse wijze worden toegepast.

“Deze stenen vormen eveneens een echte uitdaging op het vlak van concept en ontwerp: het patroon, de relatie tussen de elementen” zegt het juryverslag. De jury bekroont dit project omdat het geprefabriceerd beton in een positief daglicht stelt. Dit project blaast de kleine elementen werkelijk nieuw leven in.

In de andere categorieën van prefab-beton werd de toegangsbrug tot het ‘Centre Hospitalier Chrétien’ in Luik bekroond, ‘Foodmet’ op de slachthuizensite in Anderlecht en de studentenresidentie REGA van de KU Leuven.

Tijdens de uitreikingsceremonie werden ook de winnaars van de studentenwedstrijd ‘Haal meer uit beton” bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.