Foto: Team Fietsen De Geus in Berchem/E-bike van Upway. Foto: Team Fietsen De Geus in Berchem/E-bike van Upway.

Fietsen De Geus kondigt samenwerking aan met Franse e-bike start-up Upway om fietsen een tweede leven te geven

Fietsen De Geus, met vijf verkooppunten in en rond Antwerpen, ontvangt sinds kort oude e-bikes. In ruil hiervoor geven ze een voucher die gebruikt kan worden bij aankoop van een nieuwe fiets. Upway haalt de oude fietsen op en geeft ze een nieuw leven op hun refurbished e-bike platform.

De voorbije drie jaar zette Fietsen De Geus meer dan 10.000 Antwerpenaren op de fiets en deden ze onderhoud aan 20.000 fietsen om diezelfde Antwerpenaren op de fiets te houden. Zowel de verkoop als na-service staat hoog op de agenda bij de fietsverdeler.

Upway werd opgericht in 2021 door Toussaint Wattinne en Stéphane Ficaja en verkoopt refurbished e-bikes in Frankrijk, België, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten. Upway is een platform voor tweedehands aankoop, revisie en verkoop van elektrische fietsen. In België werkt het online platform sinds 2022 samen met 150 fietsenwinkels. Tot op heden kregen in totaal al 22.000 e-bikes een tweede leven via de Franse start-up.

Het doel van dit partnership is om oude fietsen weer nuttig te maken en om zoveel mogelijk Antwerpenaren, en bij uitbreiding iedereen, aan het fietsen te krijgen. "We voelden veel ambitie bij Upway om een impact te hebben, zowel op vlak van klimaat als volume. Het is bewonderenswaardig hoeveel e-bikes Upway al heeft verkocht sinds de oprichting, vandaar een logische partij om mee samen te werken. Mensen kunnen hun oude elektrische fiets bij ons achterlaten, en wij zorgen ervoor dat die fiets klaar is. Vervolgens kan Upway die op hun platform aanbieden."

Je kan je oude e-bike binnenbrengen in één van de vijf Antwerpse verkooppunten van Fietsen De Geus. Met een voucher kan een nieuwe fiets aangekocht worden.

Foto: Upway
Foto: Upway