fiets Foto Victoriano Moreno

Fietsen De Geus wil met Veloplan zoveel mogelijk werknemers op de fiets

ANTWERPEN - Fietsenwinkel De Geus levert vanaf vrijdag een extra service onder de naam Veloplan. Het is een online tool waarmee werkgevers meteen de gepaste informatie over bedrijfsfietsen kunnen terugvinden.

Oprichter van Fietsen De Geus, Thomas Vanderhoydonck, legt uit: “Door een tekort aan expertise aarzelen kmo’s soms nog om hun werknemers volop te laten fietsen. Onze Veloplan-tool moet dat probleem oplossen. Fietsen is niet alleen beter voor het milieu, het kan ook een extra troef bieden op de krappe arbeidsmarkt. Jonge mensen worden steeds kritischer en veeleisender op hun zoektocht naar een job. Bedrijven die inzetten op duurzaamheid, door bijvoorbeeld fietsen aan te bieden, zullen in de toekomst alleen maar aantrekkelijker worden”.

 

Thomas Vanderhoydonck (links) van Fietsen De Geus. Foto Filip Spoelders

Niet enkel Vanderhoydonck is optimistisch, HR-gigant SD Worx deelt zijn visie. Na gevoerd onderzoek bleek dat 46% van de Vlaamse werknemers binnen de 10 kilometer van hun werk wonen, een ideale fietsafstand. Het is ook geen toeval dat Veloplan morgen gelanceerd wordt. “Morgen is het Employee Appreciation Day, en wat is een betere manier om je werknemers in de spotlight te zetten dan hen te trakteren op een bedrijfsfiets”, besluit Vanderhoydonck.