Nieuws Antwerpen Fifthplay heeft sterke financiële positie

Fifthplay heeft sterke financiële positie

Fifthplay heeft sterke financiële positie

fifthFifthplay heeft een moeilijk boekjaar 2014 achter de rug. Zowel de bedrijfsopbrengsten als de omzet daalden. Uit de jaarrekening die  gedeponeerd werd bij de Nationale Bank blijkt dat de financiële resultaten daardoor onder druk stonden.

Fifthplay is een Antwerpse high-tech speler en een dochter van de Niko Group uit Sint Niklaas. Fifthplay ontwikkelt een internet based serviceplatform dat partners de mogelijkheid biedt om zorg-, comfort- en energiediensten rechtstreeks tot in de “slimme” woning van de consument af te leveren. Op elk moment, op elke plaats en via elk toestel dat over een webbrowser beschikt. Fifthplay is momenteel actief in verscheidene landen.

De Niko Group rond Jozef De Backer richt zich van zijn kant op de residentiële en tertiaire markt, maar ook op de zorgsector. Voor die verschillende marktsegmenten worden oplossingen aangeboden zoals het beheer van energie (water, gas, elektriciteit), de controle en het sturen van licht, zorgoplossingen met de nadruk op veiligheid en zekerheid, toegangscontrole en woning- en gebouwenautomatisering.

De raad van bestuur van Fifthplay blijft de toekomst ondertussen optimistisch tegemoet zien. In het jaarverslag heet het “dat de onderneming alles bijeen een stevige financiële positie heeft.” Voor de komende jaren wordt een “volgehouden omzetstijging verwacht zodat de continuïteit van de onderneming gegarandeerd is.” Toch is het anderzijds zaak “om de snelle ontwikkelingen op de technologische markten van dichtbij op te volgen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.